RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Відчуваю руками всі болячки пацієнтів»
Про свою незрячість 54-річний масажист Георгій Клевчук не любить говорити. "Не вважаю себе інвалідом або хворим, – запевняє чоловік. – Не люблю, щоб мене жаліли. Я такий, як й інші. У моїй біді ніхто не винен. Так сталося. Головне – залишатися людиною. Я ніколи ні в кого нічого не просив, не взяв жодної копійки допомоги. Завжди намагався бути самодостатнім і незалежним".

Збудував дачу і викопав криницю

– Уже 12 років ходжу на масаж до Георгія Клевчука, – розповіла колишній лікар 82-річна Лідія Олександрівна, яку зустріла під дверима масажного кабінету. – Ось знову прийшла, бо маю проблеми з ногою. Відвідала лише п’ять сеансів, а почуваюся вже набагато краще. У Георгія Кириловича – золоті руки. Він ніби бачить ними і забирає людський біль. До того ж він надзвичайно добрий, привітний. Щоразу запитує, як почувається моя собачка Манька.

Георгій Кирилович готувався в кабінеті до прийому пацієнтів. Міцної спортивної статури, з привітною усмішкою.

– Я народився цілком здоровою дитиною, – пригадує чоловік. –Професійно займався спортом. Кандидат у майстри спорту з вільної боротьби, п’ятиразовий чемпіон України з дзюдо. Ще у 45 років їздив на Чемпіонат України серед спортсменів із вадами зору, перемагав. А потім довелося покинути спорт, бо старість не радість (сміється, – авт.). Та колишні заняття досі допомагають мені підтримувати себе у формі. Хоча, можливо, саме вони призвели до втрати зору, оскільки це велике навантаження, постійні удари та падіння. Ще навчаючись на четвертому курсі у медичному училищі, помітив, що почав гірше бачити у темряві. Зір поступово падав. І я ніби звикав до своєї незрячості. Після 40 років взагалі перестав бачити. Спочатку було важко це усвідомити. Але я боєць, тому продовжував жити нормальним життям. Вдома все роблю сам, майстрів ніколи не викликаю. Маю цілий набір інструментів, навіть бензопилу, бензокосу, болгарку. Побудував дачу. Посадив сад. Разом із батьком викопав криницю.

"Пацієнти розповідають мені про життєві проблеми"

З дитинства Георгій хотів стати хорошим хірургом. Але через проблеми із зором мрія не здійснилася. "Тоді я вирішив стати найкращою "медсестрою" з масажу, – сміється чоловік. – Отримав вищу категорію. У моїй трудовій книжці лише один запис – обласний лікарсько-фізкультурний диспансер. Там я пропрацював 34 роки. А потім виявилося, що такий масажист, як я, вже не потрібен. Тому зайнявся приватною практикою. Мені запропонувала кабінет моя колишня пацієнтка, власниця одного із салонів краси Тетяна Колесник, за що я їй дуже вдячний. У людей, які мають проблеми із зором, чутливість і слух розвинуті краще. Можливо тому я так відчуваю руками всі болячки своїх пацієнтів. До мене приходять люди різного віку із захворюваннями хребта та кісток, травмами. Навідуються навіть священики і ченці. Один із них освятив мій кабінет і подарував ікону. Пацієнти розповідають мені не лише про свої хвороби, а й про життєві проблеми, просять пораду".

"Усе своє життя присвятив родині, – щиро запевняє пан Георгій. – Із дружиною Світланою ми прожили 34 роки. Це як у тому анекдоті: "Вони жили щасливо і довго. Місяць щасливо, а потім довго (сміється, – авт.)". Але це не стосується нас зі Світланою. Вона дуже мудра і добра. Перед одруженням я попередив її, що маю проблеми із зором. А вона сказала, що бачитиме за нас двох. Виростили двох дітей: доньку Людмилу і сина Олега. Обоє викладають у Київському торгово-економічному інституті, навчаються в аспірантурі. Донька подарувала нам двох онуків: Олександра навчається у шостому класі, а Богданчику пішов четвертий рочок. Онучка ходить на народні танці, гарно малює. Тішуся ними"
Надія БУДНА
30-11-2012, 17:27
Коментарів 0 Переглядів 7 557

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.