RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Діабет лікую ехінацеєю та конюшиною»
Нині цукровий діабет настільки розповсюджений, що його вважають не хворобою, а способом життя. Однак кожен залишається зі своєю проблемою наодинці і шукає власні способи оздоровлення. Так 59-річна чернівчанка Валентина АЙСЮК знайшла особливий метод лікування цукрового діабету.

– На цукровий діабет хворію вже давно. Ще років п’ять тому лікарі поставили на мені хрест, – говорить жінка. – Тоді й вирішила, що буду лікуватися самостійно. Усі ліки вирощую у себе на дачі: сію овес, конюшину, ростуть в мене й ожина, ехінацея, безсмертник, чорниця, топінамбур тощо. Колоски вівса збираю, коли вони ще не набули золотавого кольору, висушую. З гілочок ожини роблю настій і п’ю його щодня. Крім того, використовую настій конюшини – він знижує рівень цукру, який нині у мене непоганий. До того ж тиск у мене у нормі – 120/80.

Соромно зізнатися, але дієти я не дотримуюся й почуваюся чудово. Споживаю і мед, і виноград, п’ю багато соків, зокрема і виноградний. Щоправда, цукор не вживаю.

П’ять років тому лікарі мені забороняли навіть нахиляти голову. Однак нині щодня виконую ранкову зарядку. Спочатку розпочинала з п’яти стрибків, а нині можу стрибнути і 100 разів. Потім вимірюю тиск – і до роботи. Дуже люблю поратися на дачі – вона мене і годує, і лікує. 
Леся Токарюк

Важливо!
Самолікування при цукровому діабеті підвищує ризик
виникнення, ускладнень недуги: втрати зору, ниркової недостатності,
інфаркту, інсульту і навіть загрожує комою.


Коментар лікаря
"Часто такі випробування закінчуються реанімацією"
Петро IВАСЬКОВ,
головний спеціаліст управління охорони здоров’я міської ради, голова обласної громадської організації "Діабетик Буковини":

Цукровий діабет першого типу виникає у молодому віці. При ньому підшлункова залоза не виробляє інсулін, його можна отримати лише зовні. Другий тип розвивається у більш старшому віці внаслідок перенесених захворювань. При ньому певний відсоток клітин підшлункової залози все-таки виробляє інсулін. Саме завдяки інсуліну глюкоза (цукор, енергія організму) потрапляє з крові до клітини.

Трави не накопичують інсулін і тому жодним чином не можуть вплинути на засвоєння глюкози клітинами організму.
Лише ті рослини, які ростуть у місцевості, де ми проживаємо, можуть нам допомагати. Крім того, лікарська рослина у поєднанні з іншою може або підсилювати, або послаблювати дію однієї з них. До того ж можуть виникнути побічні ефекти, наприклад, алергія.

Лікувати цукровий діабет за допомогою фітотерапії у жодному разі не можна. Я теж хотів би вірити, що травами можна вилікувати цю недугу, але часто, на жаль, такі випробування закінчуються реанімаційним відділенням і комою. Раджу хворим на цукровий діабет прислухатися до порад свого лікаря.

На жаль, кількість хворих на цукровий діабет не зменшується, нині у світі цю недугу вважають епідемією. Є спеціально розроблена методика харчування, де на кожну хлібну одиницю виділяється одиниця інсуліну. Про це знає кожен хворий. Цукровий діабет викликає втрату зору, ниркову недостатність, є причиною інсультів, інфарктів – такі ускладнення недуги бувають частіше, якщо людина не лікується і не дотримується дієти. Проти фітотерапії нічого проти не маю, але це лише додатковий метод, а не основне лікування. Якщо вирішили приймати трав’яні комплекси, порадьтеся з вашим лікарем. І врахуйте, що прийом одного й того самого препарату, навіть рослинного, викликає звикання”.
20-10-2011, 10:10
Коментарів 0 Переглядів 5 583

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.