RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Російський інститут закликав людей не вірити російським ЗМІ

Працівники російського Інституту сучасних гуманітарних досліджень спростовують інформацію російських ЗМІ про "бандерівців", які катують людей на Сході і Півдні країни, про придушення свобод російськомовних людей і росіян на Заході і закликають російську владу одуматись і не допустити війни.

Сьогодні, 4 березня, вони оприлюднили відповідну заяву:

"Ріст напруженості у відносинах політичного керівництва Російської Федерації з новою українською владою і дестабілізація ситуації в Криму створили гостру загрозу миру і безпеки як на території України, так і в усьому регіоні в цілому. Фаза гострої політичної кризи, що загрожує перейти у відкриту війну між Росією і Україною, розвинулася до такого ступеня , що підвела конфліктуючі сторони до останньої межі, за якою може бути пройдена точка неповернення.

У зв'язку з цим, ми вважаємо, що прийняте Радою Федерації рішення про дозвіл застосування Збройних сил Росії на території України є помилкою, яку ще не пізно виправити, щоб уникнути масштабного кровопролиття і братовбивчої війни. Ми вважаємо, що подібні кризові явища слід вирішувати виключно мирним і дипломатичним шляхом за столом переговорів із залученням усіх зацікавлених сторін. Ця війна невигідна ні Росії, ні Україні. Від збройного протистояння дуже сильно постраждають обидва народи, які пов'язані кровно і духовно. Ми вважаємо, що в сформованих умовах необхідно негайно розпочати конструктивний переговорний процес, заради збереження державної цілісності Української держави в існуючих кордонах, які визнані всім світовим співтовариством, і цілісність яких гарантована Росією, заради збереження миру у всьому Чорноморському регіоні та Європі в цілому.

Сьогодні в Росії засобами масової інформації суспільству нав'язується думка, ніби в умовах зміни влади на Україні здійснюється геноцид російськомовного населення, ніби на Україні, особливо в західній її частині, склалася традиція негативного ставлення до росіян і введена заборона на вживання російської мови. Ця думка невірна, хоча б тому, що практично у кожного українця є численні родичі і друзі в Росії, і всі жителі України знають російську мову й вільно нею володіють.

Представники Інституту сучасних гуманітарних досліджень в рамках реалізації спільних з українськими колегами проектів часто відвідують Україну, в тому числі і західні регіони країни, де активно взаємодіють з експертним співтовариством, творчою та науковою інтелігенцією, діячами культури, студентством. У зв'язку з цим ми відповідально заявляємо, що, виходячи з особистого досвіду, ми ніколи не стикалися на Україні з проявами русофобії, екстремізму і неповаги по відношенню до росіян з боку українців. Перебуваючи в постійному контакті з нашими українськими колегами і друзями в ці напружені дні та години, ми отримуємо від них запевнення в тому, що в Україні не було, немає і не буде дискримінації за національною і релігійною ознакою, в тому числі і по відношенню до громадян російської національності.

На жаль, зараз в російських ЗМІ поширюється неперевірена, а часто навіть відверто неправдива інформація про нібито наявні факти вбивств, загрозу життю і побиття російськомовних громадян України з мотивів національної та релігійної ворожнечі. Регулярно з'являються повідомлення про якісь потяги і автобуси з "бандерівцями" , "фашистами" і екстремістами всіх мастей , які нібито вільно переміщаються по східних областях країни і Криму, загрожують насильством місцевим російськомовному населенню. Подібна інформація сприяє нагнітанню напруженості, протистояння, формує у росіян помилковий образ ворога в особі українців, спрямована на дестабілізацію ситуації і розпалювання агресії, в тому числі збройної . Разом з цим, ми засуджуємо будь-які спроби розв'язати міжнаціональну ворожнечу між народами України та Росії у всіх її проявах від кого б вони не виходили.

Ми висловлюємо надію на те, що у влади Росії вистачить політичної волі і дипломатичних зусиль не допустити подальшої ескалації конфлікту і доведення його до відкритої збройної фази. Одночасно з цим, висловлюємо надію і на та, що нова українська влада виявиться здатною захистити законні права та інтереси всіх без винятку громадян України і гарантує вільний і демократичний розвиток українського суспільства і держави."

Президент ІСГД , кандидат філологічних наук Андрій Мельков ,

Виконавчий директор ІСГД Олег Сидельников ,

Вчений секретар Науково-експертної ради ІСГД , кандидат філологічних наук Євген Нікольський,

Директор міжнародних програм ІСГД, кандидат політичних наук Федір Басов,

Директор суспільних програм ІСГД Олександр Жарьохін,

Директор культурно-просвітницьких програм ІСГД Віра Сапункова.
Редактор: misha
4-03-2014, 16:30
Коментарів 0 Переглядів 2 045

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.