RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Цю інформацію підтвердив у розмові з кореспондентом "МБ" начальник УМВС України в Чернівецькій області генерал-майор міліції Микола Харабара.

250 тисяч передали за оформлення документів на невеликий торговий комплекс на ринку.

Як повідомив "МБ" генерал Микола Харабара, двоє осіб, затримані разом з Іваном Ринжуком, мають відношення до будівництва об’єктів на Калинівському ринку. Матеріали міліція передала до прокуратури, розглядається питання про порушення кримінальної справи.

Як повідомили очевидці, сьогодні об 11:30 правоохоронці "на гарячому" при передачі суми 250 тисяч доларів США затримали трьох осіб, один з яких - Іван Ринжук. Гроші передавали за оформлення документів купівлі-продажу торгового об'єкту по вул. Калинівська, 13 - цю угоду І.Ринжук підписав ще будучи директором ринку.

За розповідями, затримання відбувалося навпроти входу у парк, де стояв "Лексус" І.Ринжука з номерами АА 0099 ВР та поруч з ним "Мерседес" з номерами СЕ 8828 АМ. Охоронець І.Ринжука - у кайданках, повернутий обличчям до стіни і біля нього стоїть "беркутівець", І.Ринжук достає речі з автівки, все це фільмують на відеокамеру двоє працівників УДСБЕЗ. Біля автомобіля стоїть великий чорний целофановий пакет.

Охоронця і І.Ринжука привезли до обласної прокуратури на вул. Кордуби. Обидвох вивели з машини вже у кайданках.

Як повідомив в ексклюзивному коментарі УНІАН начальник УМВС області, щоб перерахувати всю суму при свідках, правоохоронцям буде необхідно кілька годин.

За іншими даними, троє компаньйонів Івана Ринжука мали покласти гроші на спеціальні рахунки у банку. Самого пана Ринжука затримували на проспекті, а інших трьох згаданих компаньйонів, які були керівниками приватних фірм пана Ринжука, які відвозили гроші, затримали в іншому місці. За деякими даними, особистого водія (він же охоронець) Ринжука, який був на джипі, наздогнали біля головного входу у Центральний парк. Свідки повідомляють, що водій з побитим обличчям у наручниках лежав на автомобілі. А в цей час нібито сам Іван Ринжук на вимогу спецпідрозділу, озброєного автоматами, виносив з авто якісь папери.

За словами першого заступника генерального директора МТК "Калинівський ринок" Сергія СТОЛЯРА, комунальне підприємство наділене повноваженнями виділяти торговельні місця підприємцям, а ось здавати в оренду чи продавати майно ринок не може – це у компетенції департаменту економіки міськради.

Директора "Калинівського ринку" тримають під вартою. Про це заявив під час прес-конференції прокурор області Петро Коваль. Сьогодні суд повинен вирішити, чи випустити Івана Ринжука під заставу, чи й надалі утримувати за гратами. За словами прокурора області, випускати екс-керівника ринку під заставу недоцільно, бо йдеться про отримання хабара в особливо великих розмірах. Він підтвердив, що затримано директора "Калинівського ринку", керівника якогось ТзОВ та його заступника за підозрою в отриманні хабара розміром 250 тисяч доларів за підпис договору оренди нового торговельного павільйону загальною площею майже 120 квадратних метрів терміном на 30 років. Стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України – одержання хабара в особливо великих розмірах. Причому, за словами Петра Коваля, гроші безпосередньо Іван Ринжук у руки не брав, а його компаньйони. Тобто директор був в одній машині й телефоном зв’язувався зі своїми напарниками. Нині створено посилену слідчо-оперативну групу, яка займатиметься розслідуванням цієї кримінальної справи. Бо, як заявив прокурор області, "є багато скарг на діяльність директора ринку". Вивчатимуть бухгалтерські та фінансові документи ринку, а також роботу всього керівництва "Калинівського ринку". Наразі офіційного обвинувачення затриманим не висунули.
16-04-2011, 14:39
Коментарів 0 Переглядів 24 881

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.