
Зниженню артеріального тиску сприяє вживання капустяного і морквяного соків, інформує Ukr.Media.
За словами лікарів, "завдяки великій кількості калію у капусті сік з неї відмінно бореться з підвищеним артеріальним тиском".
Регулярне вживання такого соку корисне для зниження артеріального тиску, констатують фахівці.
Посилаючись на дослідження швейцарських вчених, вони повідомили, що вживання калію у кількості, яка більша за 1,5 г (на добу) сприяє тому, що показники систолічного тиску можуть знизитися на 7 пунктів, діастолічного — на 2 пункти.
За відсутності індивідуальних протипоказань фахівці радять "щодня вживати трохи більше склянки соку червонокачанної капусти або дві склянки білокачанної".
Вони пояснили, що такий напій впливає на розширення судин і на зменшення набряклості у гіпертоніків. Також корисним для них може бути морквяний сік.
"Приблизно у двох склянках цього соку міститься понад 90 % добової норми калію", — уточнили лікарі.
Вони зауважили, що гіпотензивний ефект напою підтвердився під час експерименту, учасники якого вживали морквяний сік щодня у кількості двох склянок, і робили це протягом трьох місяців.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram