Яке м’ясо краще їсти для схуднення: названо чотири варіанти

Здоров'я / Їжа
809
0
Яке м’ясо краще їсти для схуднення: названо чотири варіанти

М’ясо є важливою складовою здорового раціону, особливо для тих, хто хоче схуднути або підтримувати оптимальну вагу. Який же вид обрати, якщо хочете скинути вагу?

На це питання відповіли в РБК-Україна (проєкт Styler).



Однак не всі види м’яса однаково корисні для тих, хто прагне позбутися зайвих кілограмів. Дієтологи радять обирати нежирні сорти, які містять мало жиру та калорій, але багаті на поживні речовини.

Найкращі види м’яса для схуднення

Куряча грудка

Курятина - це один із найпопулярніших продуктів серед тих, хто дотримується правильного харчування. Куряча грудка практично не містить жиру, але багата на білок. У 100 г вареного філе - всього 110-120 калорій, що робить її ідеальним варіантом для дієтичного меню.

Індичатина

Індиче м’ясо має подібні властивості до курятини, але містить трохи більше мікроелементів, таких як цинк та селен, що сприяють зміцненню імунітету. Його рекомендують вживати тим, хто хоче схуднути, оскільки воно низькокалорійне і легко засвоюється.

Яловичина (пісні частини)

Незважаючи на те, що яловичина містить більше жиру, ніж курятина, вона залишається корисною для схуднення, якщо обирати пісні шматки. Вона містить залізо та вітамін B12, які важливі для енергії та нормального метаболізму.

Кролятина

Це одне з найбільш дієтичних видів м’яса, оскільки воно містить багато білка, мало жиру та добре засвоюється організмом. У 100 г кролятини – приблизно 130 калорій. Вона також корисна для шлунково-кишкового тракту та містить мінімальну кількість холестерину.

Риба та морепродукти

Хоча риба не належить до м’яса, вона є чудовою альтернативою для тих, хто прагне схуднути. Біла риба, така як тріска або хек, містить мало жиру та калорій, а червона (лосось, форель) багата на корисні омега-3 кислоти, що сприяють спалюванню жиру.

Як правильно вживати для схуднення?

Щоб м’ясо залишалося корисним, важливо обирати правильні методи приготування. Варіння, запікання, тушкування або приготування на пару є найкращими варіантами. Варто уникати смаження на олії, адже це збільшує калорійність страви. Використовуйте мінімальну кількість солі та відмовтеся від жирних соусів.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

21:22
Ще померзнемо: після весняних плюсів в Україні ще прогнозують заморозки
20:59
104-річна аргентинка розкрила, у чому секрет її довголіття
20:47
Чернівецький художній музей підписав меморандум про співпрацю з музеєм у Німеччині
20:31
Президент Німеччини звільнив Шольца та його уряд
20:09
Зеленський анонсував нові зустрічі України та США
19:49
В пошуках найкращого педагога: в Україні стартував прийом заявок на національну освітню премію
19:43
Працевлаштування у Ніжині через robota.ua: як знайти роботу швидко?*
реклама
19:35
У Чернівцях відбудеться прем'єра поетичної вистави за мотивами віршів Зельми Меербаум-Айзінґер
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм