
Це фірмовий, найулюбленіший варіант ікри. Готую в мультиварці або сотейнику. Якщо вдома є залишки кетчупу — додаю його. Їмо з хлібом і помідором або з молодою картоплею та кропом.
Про це пише NV.
Інгредiєнти:
Кабачок - 1 кг
Морква - 200 г
Цибуля ріпчаста - 200 г
Корінь петрушки - 1 шт.
Часник - 1 зубчик
Паста томатна - 2 ст. л.
Кетчуп - 2 ст. л.
Ріпакова олія - 4 ст. л.
Цукор - 1 ст. л.
Лавровий лист - 2 шт.
Перець духмяний, горошок - 4 шт.
Перець чорний, горошок - 6 шт.
Сіль - за смаком
Чорний перець - за смаком
Приготування
Крок 1
Цибулю нарізати маленькими кубиками. Корінь петрушки та моркву натерти на великій тертці. Кабачки нарізати середніми кубиками. У мультиварці нагріти олію. Покласти в олію цибулю, посипати її цукром і пасерувати, помішуючи, на середньому вогні до прозорості. Додати натерту моркву і петрушку до цибулі, зубчик часнику відправити туди ж. Знову пасерувати, помішуючи, на невеликому вогні до м'якості та золотистого кольору.
Крок 2
До овочів покласти кабачки, прянощі, томат пасту та кетчуп. Посоліть, перемішайте і тушкуйте під кришкою, помішуючи хвилин 30. Кабачки мають стати повністю м'якими. Вийняти лавровий лист і подрібнити ікру занурювальним блендером у грубе пюре. Поперчити. Насолоджуватися зі свіжими овочами та свіжим багетом.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram