
Відомий британський шеф-кухар Джеймі Олівер поділився простим, але інноваційним рецептом швейцарського рулета, який готується із морквяного тіста всього за 48 хвилин. До того ж він потребує лише кількох основних інгредієнтів.
Про це пише УНІАН з посиланням на Express.
Бісквіт за цим рецептом виходить легкий та пухкий, а начинка з білого шоколаду, вершкового сиру та імбиру створює ідеальне поєднання солодкості та прянощів.
"Щоб трохи підсилити смак, додайте половину чайної ложки меленої кориці в бісквітне тісто, або розмішайте трохи імбирного сиропу з вершковим сиром, або натріть додаткову цедру лайма, якщо хочете", - порекомендував шеф-кухар.
Інгредієнти
200 г моркви;
100 г світло-коричневого цукру плюс дві столові ложки для посипання;
100 г самопідйомного борошна;
3 яйця;
1 лайм;
100 г білого шоколаду;
3 кульки імбиру в сиропі;
180 г вершкового сиру.
Спосіб приготування
1. Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм. Неглибоке деко розміром 25х35 см змастіть невеликою кількістю олії та застеліть його пергаментним папером.
2. Моркву помийте, поріжте і подрібніть її в кухонному комбайні. Додайте цукор, борошно, яйця, цедру лайма і три столові ложки оливкової олії.
3. Перемішуйте близько хвилини, поки суміш не стане однорідною. Рівномірно вилийте тісто в підготовлене деко та випікайте 12 хвилин на середній решітці духовки.
4. Поки пиріг випікається, на рівній поверхні розстеліть чистий кухонний рушник і посипте його додатковим цукром. Щойно пиріг дістанете з духовки - швидко переверніть його на кухонний рушник папером догори.
5. Акуратно зніміть пергаментний папір. Використовуючи кухонний рушник, згорніть бісквіт рулетом. Згортати потрібно, поки бісквіт ще гарячий, щоб він зберіг свою форму.
6. Половину шоколаду поламайте в миску і розтопіть у мікрохвильовці. Дрібно наріжте імбир та додайте його в розтоплений шоколад разом із соком лайма та вершковим сиром.
7. Коли бісквіт повністю охолоне, обережно розгорніть його і рівномірно розподіліть начинку по всій поверхні. Знову згорніть.
8. Покладіть пиріг на сервірувальну тарілку, змастіть його імбирним сиропом і потріть зверху шоколад, що залишився.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram