Чому млинці рвуться або ламаються: сім найпоширеніших помилок

Смачні рецепти / Їжа
543
0
Чому млинці рвуться або ламаються: сім найпоширеніших помилок

Млинці - це одна з найулюбленіших страв для сніданку або на святкові дні, зокрема на Масницю. Однак навіть досвідчені господині іноді стикаються з проблемою, коли млинці не вдаються - вони рвуться, ламаються або просто не набувають бажаної текстури.

РБК-Україна (проєкт Styler) розповідає про найбільш поширені помилки в приготуванні млинців, через що вони рвуться або ламаються.



Неправильне співвідношення борошна і рідини

Одна з основних причин, чому млинці рвуться або не тримають форму, - це неправильне співвідношення борошна і рідини. Якщо борошна забагато, тісто буде занадто густим, і млинці буде важко перевернути.

Якщо ж борошна недостатньо, тісто буде занадто рідким і буде легко розтікатися на пательні, що також може призвести до ривків або поривів при перевертанні. Ідеальна консистенція тіста - стан, коли воно легко стікає з ложки, але не настільки рідке, як вода.

Неправильна температура пательні

Якщо пательня занадто гаряча або надто холодна, це може призвести до того, що млинці будуть рватися. Посуд повинен бути середньо розігрітим, а перед першим млинцем його варто змастити олією чи маслом.

Якщо сковорода занадто гаряча, млинці пригорають зовні, а всередині залишаються сирими, а якщо холодна - вони можуть прилипати і розриватися при спробі їх перевернути.

Невчасне перевертання млинця

Деякі господині, намагаючись перевернути млинці, не дають їм достатньо часу, щоб вони "схопилися" на пательні. Якщо спробувати перевернути млинці занадто рано, вони можуть порватися.

Перевертати млинці потрібно лише тоді, коли вони добре підсмажені з одного боку, і край вже почав самостійно відлипати від посуду.

Перемішування тесту перед смаженням

Перед смаженням млинців варто дати тісту "відпочити" - залишити його на 20-30 хвилин, щоб покращити його консистенцію.

Однак багато хто робить помилку і ретельно перемішує тісто після того, як воно постояло або ж вимішує тісто надто довго.

Неправильний матеріал пательні

Щоб млинці не рвалися та не ламалися при смаженні, не варто використовувати пательні з нерівномірним дном або з подряпинами. Ідеальна пательня для млинців - чавунна або з антипригарним покриттям.

Недостатнє змащування пательні

Часто млинці рвуться або прилипають до пательні через недостатнє змащення поверхні. Для того, щоб млинці не прилипали і не рвалися, необхідно змастити посуд як мінімум перед першим млинцем.

Найкраще використовувати силіконовий пензлик, щоб рівномірно покрити сковороду.

Неякісне борошно

Іноді навіть якщо ви ретельно дотримуєтесь рецепта, тісто може стати неідеальним через неякісне борошно.

Старе або неправильно зберігане борошно може бути причиною того, що тісто не має потрібної консистенції, а млинці рвуться або ламаються. Тому обирайте борошно високої якості, бажано просіяне перед приготуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

09:29
У Чернівцях перевіряють «замінування» торгових центрів
09:20
Переважно виробництва: на Буковині працює 80 релокованих підприємств
08:58
Ця звичка після обіду покращує настрій та обмін речовин
08:36
У США представлять закон про ленд-ліз для відправки "переможної зброї" Україні, - конгресмен
08:13
В Україні можуть знову відключати світло для населення: експерт назвав умову
07:45
Смерть двох жінок від грипу та відключення світла: головні новини Буковини
07:32
Сьогодні у Чернівцях попрощаються з полеглим воїном Русланом Магаєвим
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 11 лютого не буде світла
07:16
В Україні ввели екстрені відключення світла через ранковий масований обстріл РФ
07:00
Погода на Буковині 11 лютого
02:00
Який напій кожного ранку п'є 111-річна іспанка: лише три інгредієнти
01:45
Банани не почорніють тиждень: прості способи зберігання
01:30
Кава зменшує ризик діабету: як її приготувати, щоб отримати користь
01:15
Що буде, якщо говорити по телефону, поки він заряджається: знають одиниці
01:00
Сотні предметів кам'яного віку, знайдених під час розкопок в Іраку, приголомшили археологів
00:45
Дев'ять продуктів, які можна їсти між прийомами їжі та не переживати за фігуру
00:30
Усі їдять їх щодня. Названо продукти, які можуть викликати часті головні болі
00:15
Чому млинці рвуться або ламаються: сім найпоширеніших помилок
10 лютого, 2025
23:45
Фінансова удача наближається: для яких знаків зодіаку цей тиждень стане часом матеріального підйому
23:15
Якщо не спиться: дієтологи назвали найкращі продукти для перекушування ввечері, щоб сон був міцним
22:55
Зеленський анонсував засідання РНБО через "неадекватні" ціни на ліки
22:34
Скільки потрібно ходити на день, щоб позбутися живота: названо час
22:16
На Буковині завтра зустрінуть полеглого захисника
22:00
Чотири знаки Зодіаку спіймають удачу за хвіст цього тижня
21:36
Ексгравець "Буковини" Олексій Дитятьєв завершив кар'єру
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм