![Хрумка та золотава цвітна капуста в клярі: смачний рецепт у духовці](/uploads/posts/2025-02/tsvitna-kapusta-v-kliari-osnovne-foto-recepta.webp)
Для багатьох цвітна капуста в духовці є улюбленою стравою завдяки ніжному смаку та хрусткій скоринці. Цей кулінарний шедевр дивує щоразу, й ніколи не набридає.
Запекти овоч в духовці дуже легко – впорається навіть новачок. Як приготувати цвітну капусту в клярі, розповідає 24 Канал з посиланням на "Файна кухня".
Цвітна капуста в клярі у духовці
Час: 40 хвилин
Порції: 1
Інгредієнти:
– 1 цвітна капуста;
– 2 – 3 яйця;
– 100 грамів борошна;
– 50 мілілітрів молока або води;
– панірувальні сухарі;
– сіль, перець, улюблені спеції – до смаку;
– оливкова олія для змащування.
Приготування:
1. Вимийте капусту під проточною водою, розберіть на суцвіття однакового розміру.
2. В окремій мисці збийте яйця, додайте молоко або воду, поступово підсипайте борошно. Ретельно перемішайте. Додайте сіль, перець та улюблені спеції.
3. Кожне суцвіття занурте в кляр, а потім, за бажанням, обваляйте в панірувальних сухарях для створення хрусткої скоринки.
4. Викладіть підготовлені шматочки на застелене пергаментом деко, злегка змащене оливковою олією. Поставте у розігріту до 200 градусів духовку на 25 – 30 хвилин.
5. Посередині процесу переверніть шматочки, щоб вони рівномірно запікалися. Готова запечена цвітна капуста повинна мати золотисту скоринку і бути м'якою всередині.
Смачного!
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram