RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Варення - зимова заготівля, яку починають робити навіть в червні, щоб взимку ласувати солодкістю власного виробництва. Іноді буває так, що джем або варення зацукровується - доводиться щось з ним робити.

Як правильно переварити варення, щоб зробити його менш густим - читайте далі у матеріалі.



Чому кристалізується цукор в варенні - головні помилки


Перша і основна причина, чому джем або варення зацукровано - ви порушили технологію приготування. Швидше за все, додали занадто багато цукру, а це призвело до утворення кристалів. Також причиною може бути і нещільне закриття кришки, а ще - звичка пробувати варення до консервування. Якщо ви запустили ложку в солодку масу, потім в рот, а після - знову в варення, то не питайте, чому варення зацукровано в холодильнику або в погребі - скажіть: "Спасибі", що відбулися тільки цим, адже від таких дій могла навіть з'явитися цвіль.

Чи можна їсти зацукроване варення і як запобігти кристалізації


Звісно, вживати такий продукт в їжу не заборонено - крім затвердіння цукру, з ним більше нічого не відбувається, ніякої шкоди організму ви заподієте. Зате можете врахувати помилки і зробити так, щоб в майбутньому варення не загусало настільки:

- завжди дотримуйтеся пропорцій, нічого не сипте "на око";
- до кислим ягодам і фруктам додавайте більше цукру, ніж до солодких;
- використовуйте метод переривчастої варіння - закипіло, вимкнули, остудили, знову закипіло (і так 3-4 рази).

Корисний лайфхак: запобігти зацукровування можна, додавши в варення (перед закруткою) крохмаль (150 гр на 1 кг ягід) або лимонну кислоту (5 гр, розчинених в 50 мл води, на 1 кг ягід).

Як виправити зацукроване варення - лайфхак


Для початку, ви повинні точно знати, як виглядає зацукроване варення, щоб не переплутати його з нормальним продуктом. У банці з кристалізованим джемом ви побачите чітке розшарування - на дні ємності буде шар цукру, а вгорі - ягоди або фрукти. Крім того, ви можете навіть спостерігати плаваючі в банку шматки цукру - це теж ознака зацукровування.

Розповідаємо, що можна зробити з варенням, якщо воно зацукровано:
- спорудити водяну баню;
- у неї опустіть відкриту банку з варенням;
- всередину додайте 2-3 ст. л води;
- нагрійте варення до закипання;
- увімкніть вогонь і залиште на водяній бані до охолодження;
- розлийте по новим банкам і закрийте кришками.

При відсутності водяної бані або небажанні її робити, можна скористатися мікрохвильовкою. Помістіть варення в СВЧ-піч, включіть її на повну потужність на 5-7 хвилин. Продукт розтане, але зберігати довго його не вийде - краще відразу з'їсти або використовувати для приготування випічки.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
24-07-2023, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 721

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Сьогодні, 17 травня, скористатися послугою можна на Центральній площі


Чому стріляли у Фіцо? Блог Ярослава Волощука
Від часів Улофа Пальме – прем’єр – міністра Швеції в Європі не було випадку, аби хтось стріляв у чиновника такого високого рангу.
Бельгійці передали гроші на дрони. Блог Надії Будної
Чернівчани невтомно збирають кошти на дрони, плетуть маскувальні сітки та кікімори.
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"