RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Історія успіху | Історія успіху Допомога захисникам | Медична допомога для переселенців | Він+Вона | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Зберігання в морозильнику м'яса продовжує його термін придатності та допомагає зберегти смак і вміст поживних речовин. Але інколи так трапляється, коли потрібно розморозити м'ясо екстремально швидко. У цьому випадку вам допоможе кілька простих способів.

Про це пише SantePlus.



Як швидко розморозити м'ясо

Гаряча вода


Для розморожування м’яса важливо нагріти воду на повільному вогні. Як тільки ви побачите, що утворюються бульбашки, вимкніть вогонь.

Потім помістіть заморожене м’ясо в герметичний пакет на блискавці або в добре зав’язаний поліетиленовий пакет, щоб вода не проникла в упаковку. Після цього покладіть його у воду на 20 хвилин.

Холодна вода

Помістіть м’ясо в герметичний пакет із застібкою, потім у миску з холодною водою та залиште на кілька годин. Якщо ви хочете прискорити процес, додайте кілька крапель оцту.

Оцет

Необхідно вийняти заморожене м’ясо з упаковки, полити його білим оцтом і залишити на 15 хвилин. Потім промийте його водою та приготуйте.

Холодильник

М'ясо і птицю не варто розморожувати при кімнатній температурі - зовнішня поверхня нагрівається швидше внутрішньої і сприяє росту бактерій.

Тому найбезпечніше місце для розморожування всіх видів м'яса - у холодильнику.

Покладіть пакет з м'ясом на тарілку, щоб зібрати рідину, і тримайте його в нижній частині холодильника. Час для розморожування в холодильнику залежить від кількості м'яса.

Мультиварка


Використовувати для розморожування можна й мультиварку. Перед тим, як розморожувати м'ясо, його потрібно позбавити від пакування і покласти до чаші.

Встановіть режим "Пар" та поставте час 8-9 хвилин. Цього повинно вистачити.

Небезпека неправильного розморожування м'яса

Неправильне розморожування м'яса збільшує ризик хвороб харчового походження. Тому не варто економити час на розморожуванні м’яса.

Зокрема, витративши кілька зайвих хвилин, можна знизити ймовірність хвороб харчового походження і скоротити кількість харчових відходів.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
25-01-2023, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 1 227

Теги -


П’ятирічна Саміра Камінська готує передачі для дідуся, хрещеного та їхніх побратимів

Відключення електроенергії - наразі одна з найбільш обговорюваних тем серед буковинців
• Новини партнерів
iPhone 14 Pro Max ціна в Одесі, Україна
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

У музеї школи зберігалися вишиванки, які датуються початком 20 століття.


Сварять за ремонт, бо «машини будуть ганяти». Блог Людмили Осадчук
Ніколи не думала, що грейдерування вулиць у Чернівцях – це насправді нервова робота
«Це «путін», і ми його вб’ємо». Блог Надії Будної
Діти знову почали гратися у "війну"
ВІДЕО Переглянути все відео

Відключення електроенергії - наразі одна з найбільш обговорюваних тем серед буковинців
• Теги