За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств половину своїх доходів населення Чернівецької області спрямовує на харчування. У середньому одне домогосподарство витрачало на продукти харчування та харчування поза домом 2365 грн. на місяць, повідомляє обласне управління статистики.
Однією особою в середньому за місяць спожито 3,7 кг м’яса й м’ясопродуктів та сала, 20,8 кг молока й молокопродуктів та масла, 16 яєць, 1,2 кг риби й рибопродуктів, 3,0 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 1,8 кг олії та інших рослинних жирів, 6,0 кг картоплі, 9,3 кг овочів і баштанних, 3,4 кг фруктів, ягодів, горіхів, винограду, 9,7 кг хліба та хлібних продуктів.
Калорійність добового раціону харчування однієї особи області склала 3175 ккал, вміст білків у спожитих продуктах харчування становив 86 г, жирів – 133 г, вуглеводів – 400 г.
8-10-2015, 11:42
0
2 564