RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Міліція діє, як у 30-ті роки, - військкомат про затримання своїх працівників на хабарах

Правоохоронців, які дев'ятого травня затримали двох працівників військових комісаріатів Чернівецької області за нібито вимагання та отримання хабара, в обласному військкоматі звинувачують у непрофесійності та упередженості. Мовляв, знайдені у Глибоцького військового комісара п'ять тисяч гривень, були його зарплатою, яку він зняв у банкоматі. А іншу суму в 500 доларів правоохоронці знайшли у файлі біля машини підозрюваного. Ці гроші могли підкинути, адже слідів мічених купюр на руках військового комісара Глибоцького району не виявили.

Також у військовому комісаріаті Чернівецької області кореспонденту molbuk.ua повідомили, що при затриманні їх працівників побили люди в камуфляжі, які спочатку не представились. Лише після опору з боку військового комісара Глибоцького району, ті люди показали посвідчення працівників прокуратури області та обласного управління по боротьбі з економічною злочинністю.

- Затримання відбулося дев'ятого травня, а до обіду десятого травня військового комісара Глибоцького району Івана Ванзара відпустили без пред'явлення будь-яких звинувачень, - каже заступник Чернівецького обласного військового комісара з виховної роботи Валерій Мовченюк. - І до цього часу з ним ні разу не зв'язувались правоохоронці. Тобто, ніяких звинувачень не висунуто і підозри немає. Зараз він лікується у військовому госпіталі, а після завершення лікування приступить до виконання своїх службових обов'язків.

У лікарню Іван Ванзар потрапив через те, що його побили при затриманні. Били по обличчю і в голову.

- Довідка з лікарні на вул. Фастівській підтверджує отримання ним тілесних ушкоджень, - продовжує далі Валерій Мовченюк. Він там пройшов перше обстеження після цього випадку. Лікарі виявили закриту травму вушної порожнини. Зараз він лікується і збирає всі медичні документи. Можливо, буде потім подавати до суду на дії працівників міліції. Це вже його особиста справа.

Взагалі, це затримання було дуже дивним. У мене таке враження, що наші правоохоронці діють методами, які застосовували в Радянському Союзі у 30-их роках минулого століття. Тому що гроші, які показали на відео, знайшли не в машині, а біля неї. Навіть не з боку водійського місця, а з боку пасажирського. Хто їх туди кинув чи підкинув ще потрібно виясняти. Бо слідів мічених купюр на руках Івана Ванзара не виявили. Також у нього вилучили п'ять тисяч гривень, які він того дня зняв із зарплатної картки. Досі йому зарплату так і не повернули.

У цій справі фігурує й інший працівник військового комісаріату. В обласному військкоматі запевняють, що його побили ще більше. Але скаржитись на дії правоохоронців він поки не збирається.

- Зараз по іншому затриманому нашому працівнику правоохоронці висунули підозру, він перебуває під домашнім арештом на два місяці. Проводиться розслідування.

"Я недавно розмовляв з комісаром і він мені розповів, що ця жінка (місцева мешканка, у якої нібито Іван Ванзар вимагав хабар за відстрочку і подальше ухилення від проходження служби її племінниками на території проведення  АТО - авт.) приходила до нього кілька разів, пропонувала гроші, але він ніколи гроші не брав. Бо ті хлопці не підлягали службі. Тобто, це була пряма підстава зі сторони невідомо кого", - додали у військовому комісаріаті.

Нагадаємо, дев'ятого травня правоохоронці затримали двох працівників військових комісаріатів Чернівецької області при отриманні хабара у 700 доларів.
Редактор: vitaliy
27-05-2015, 14:11
Коментарів 0 Переглядів 4 448

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.