Бюджетні установи Чернівецької області минулого року закуповували продукти за завищеними цінами.
Про це повідомили в Чернівецькій ОДА.
- Аналіз департаменту фінансів показав цікаву ситуацію, - розповідає директор департаменту фінансів ОДА Єлизавета Пушко-Цибуляк. - По законодавству всі тендерні процедури проводяться на початку року. Вартість багатьох продуктів висока. Можна побачити в документах картоплю і цибулю по 12 чи 17 гривень. Так проводять тендер на увесь рік. Коригування цін щодо сезонності не проводять. І зараз ми маємо багато державних закладів освіти, соціального захисту, медицини, місцевих рад тощо, які восени чи влітку закуповують ті ж продукти по цінам зими-весни. Коли на ринку картопля і цибуля коштує по три-чотири гривні, її закуповують по 15-17. Це системна проблема.
- У нас при кожному департаменті - освіти, охорони здоров'я, соціальної сфери - є різні моніторингові групи. Вони допомагають закладам проводити тендера. І вони мали б вказувати на цю проблему. Сьогодні йде мова про те, щоб перекласти відповідальність за закупівлі на керівників цих бюджетних установ. А громадськість на місцях їх би вже контролювала, - додала чиновниця.
24-12-2014, 16:07
0
2 154