У Чернівецькій міськраді нагадали про важливість отриманні експлуатаційного дозволу, який надається суб’єктам господарювання, що здійснюють в Україні діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів.
Про це повідомляє прес-служба Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області
"Відповідно до Законів України “Про безпечність та якість харчових продуктів”, “Про перелік документів дозвільного характеру” суб’єкти господарювання, що здійснюють в Україні діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів, підконтрольних санітарній службі, повинні отримати експлуатаційний дозвіл відповідного головного державного санітарного лікаря, який видається на кожну з таких потужностей (об’єктів), що використовуються для здійснення вищезазначеної діяльності.
Експлуатаційний дозвіл – це дозвіл, який видається відповідним головним державним санітарним лікарем та/або відповідним головним державним інспектором ветеринарної медицини оператору потужностей на підставі перевірки дотримання цими потужностями санітарних заходів і технічних регламентів, та дозволяє оператору потужностей здійснювати господарську діяльність відповідно до Закону України “Про безпечність та якість харчових продуктів”. Зазначений документ видається територіально виключно через Дозвільні центри у складі Центрів надання адміністративних послуг міських рад та районних державних адміністрацій відокремленими структурними підрозділами Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області.
Вартість експлуатаційного дозволу становить 200 грн. Дані кошти перераховуються на відповідні рахунки до Державного бюджету України. Рішення про видачу або відмову у видачі експлуатаційного дозволу приймається протягом 30 робочих днів з дня надходження заяви та документів для видачі експлуатаційного дозволу до органів Держсанепідслужби, - йдеться у повідомленні санепідемслужби.
15-08-2014, 20:54
0
1 510