RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Громадськість Буковини закликала активістів не створювати хаос та безвладдя

Низка громадських організацій Чернівецької області звернулися до буковинської громади, лідерів та активістів Майдану, самооборони Майдану, Правого сектора, Автомайдану, лідерів політичних партій із закликом відмовитися від тиску на посадовців, не створювати хаос та безвладдя.

"З першим кроком російських військових на територію України ситуація в країні докорінно змінилася: питання люстрації, персональні зміни управлінського апарату, злам корупційних схем не стали менш актуальними. Проте вони відійшли на другий план перед загрозою втрати державності.

Ми в з Вами як ніколи раніше усвідомлюємо, що гасло "Україна – понад усе!" сьогодні отримало новий зміст. Кожен громадянин України сьогодні повинен зробити все від нього залежне або утриматися від певних дій для того, щоб завтра ми мали Українську Державу та могли бути її громадянами.

Україна переживає драматичний період, коли зовнішня військова агресія з боку Російської Федерації, яка спирається передусім на "п’яту колону" у південно-східних областях поставила під смертельну загрозу територіальну цілісність, суверенітет та Головною метою Путіна є дезінтеграція системи управління в державі, ввергнення її у хаос та руйнування засад державності. Саме так діють проросійськи найманці в Донецьку, Харкові, Луганську, Одесі. Вони зухвало та цинічно заявлять що взяли на озброєння методи та тактику Майдану. Саме їхні бандитські дії тиражуються кремлівською пропагандою для обґрунтування путінської тези "про хаос та безладдя в Україні, якій треба допомогти".

Шановні буковинці, громадські активісти, ми звертаємось до вас із закликом відмовитись від методів прямого тиску на чиновників, посадовців, керівників силових структур у цей складний час. Наразі всі вони перебувають на посадах згідно наказів нової влади, яка завдяки героїзму Майдану, створила нову більшість у Верховній раді, призначила Уряд, керівників державних органів.

Недовіра до призначених на посади в області керівників, перш за все до голови обласної державної адміністрації Михайла Романіва – це недовіра до в.о. Президента Турчинова, нової влади у цілому. Чи усвідомлюємо ми з вами небезпеку некерованості області в умовах фактично військового стану? Хто візьме на себе визначену законодавством відповідальність за координацію всіх органів влади у цей Ми повинні із Божою поміччю згуртовано та організовано пережити цей іспит на міцність нашої держави. За два місяці ми будемо обирати Президента України, який призначить нових керівників на відповідні посади. Сьогодні треба згуртуватись та діяти спільно для захисту нашої держави, а потім ми дамо оцінку діям всіх посадовців у демократичний та цивілізований спосіб через вибори та шляхом постійного та публічного громадського контролю.

У 1918 році саме хаос та безвладдя відібрали в України історичний шанс на державність. Сьогодні ми не можемо знову допустити цього. Закликаємо до згуртованості та єдності!"


Від громадських організацій та небайдужих громадян краю:

Ігор Гаврада, Центр публічної політики та адвокаційних ініціатив "Демос"
Арсеній Анциперов, Буковинська партнерська агенція
Василь Юрійчук, голова обласної Ради ветеранів України
Євгенія Олійник, ЧММО "Клуб української молоді"
Ярослав Філяк, ЧОТ політв’язнів та репресованих "Спадкоємці"
Володимир Бешлей, Український народний дім в Чернівцях
Дмитро Міцевич, ЧММО "Комітет молодих виборців"
Володимир Зав’ялов, Буковинська партнерська агенція
Костянтин Катеринчук, ЧОГО "АКНР Чернівецької області"
Андрій Гев’юк, ЧМГО "Фонд "Буковина інноваційна"
Антон Шкуро, Центр публічної політики та адвокаційних ініціатив "Демос"
Олександр Мостіпака, ЧОГО "Комітет виборців"

Звернення відкрите для підписання.
Редактор: Igor
18-03-2014, 11:15
Коментарів 0 Переглядів 2 757

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.