Ціни на українські, в тому числі й на буковинські, овочі продовжують зростати. Кіло картоплі у чернівецьких продуктових магазинах оцінили вже у вісім гривень, кілограм цибулі - у дев’ять, а буряк, моркву і капусту – по чотири-п’ять гривень. На продуктових ринках вони коштують не значно дешевше.
Ціни дивують самих виробників продукціі. Адже вони продають власний врожай значно дешевше.
Вони припускають, що далися взнаки і ситуація з валютою, і просто бажання заробити. Бо причин для такого цінового стрибка сьогодні немає.
Василь СОЛОМКО, керівник агрооб’єднання "Джерело":- Дефіциту ані картоплі, ані капусти чи моркви немає. Також не помітно, щоб люди масово кинулися скуповувати овочі. Чому такі ціни на ринку, важко сказати. Моркви, столових буряків та капусти є достатньо. Щодо картоплі, то її в населення не так багато, вона є лише у тих, хто вирощував на промисловій основі. Так, кіло картоплі зараз коштує в межах п’яти-шести гривень і це нормальна ціна.
Сільгоспвиробники запевняють, що й пальне не може впливати на подорожчання, бо солярка піднялася в ціні незначно. Тож, сьогоднішні ціни – це результат паніки, яка штучно розпалюється.
Виробники та гуртові ринки зараз продають свою продукцію за цінами, які здебільшого відповідають реальній їхній вартості.
Виробники продавали 17 лютого овочі за такими роздрібними цінами:картоплю - 6 грн/кг, буряк, моркву - 2,5 грн/кг, капусту - 2 грн/кг, цибулю - 7 грн/кг.
17-02-2014, 14:52
0
3 100