У Чернівцях 27 листопада відбувся ХІІ Фестиваль "Буковинська гостинність-2013" з кулінарного мистецтва. До участі та співпраці у фестивалі були запрошені представники ресторанного господарства, кондитерських цехів та студенти профільних навчальних закладів, які представляли свої кулінарні вироби. В рамках фестивалю відбулися конкурси кухарів та кондитерів.
Однією з учасниць фестивалю "Буковинська гостинність" стала студентка першого курсу Чернівецького торговельно-економічного інституту Ладоняк Оксана, яка своїм кондитерським виробом "Торт моїм одногрупникам" завоювала приз глядацьких симпатій.
Як гарно оформити свої кулінарні вироби на святковому столі продемонстрував на мастер-класі шеф-кухар Олександр Бужинський. Усім присутнім Олександр представив чарівну підставку з гарбуза для смаженої риби вигготовлену в техніці карвінгу.
"Це просто вирізана квіточка, яку не так вже й складно зробити. Я ще хочу показати, як зробити, щоб було не тільки смачно, але й красиво", - сказав Олександр Бужинський.
Наступного року, організатори планують трохи змінити формат проведення фестивалю, але все це на разі тримається у таємниці. Вони запевняють, що буде не менш цікаво, яскраво та смачно. (Богдана Генкул)
28-11-2013, 12:12
0
2 359