Дев’ятьох людей госпіталізували 27-29 жовтня до інфекційного відділення обласної лікарні з харчовим отруєнням. Попередня причина – неправильна термічна
обробка курей-гриль в одному з кафе Чернівців. Нині всі хворі ще перебувають у лікарні.
Постраждалі від отруєння звернулися до лікарні зі скаргами на підвищення температури тіла до 38-39 градусів, нудоту і блювання. Нині вони перебувають в інфекційному відділенні обласної лікарні. У лікувальному закладі стан людей називають середньоважким.
– У людей виявили харчову токсикоінфекцію, в окремих випадках є підозри на сальмонельоз, – розповіла головний санітарний лікар області Наталія ГОПКО. – Люди перебувають на лікуванні.
Неякісних курей-гриль продавали в кафетерії при продовольчому магазині з кулінарним цехом на вулиці Лук’яна Кобилиці в Чернівцях. Нині реалізацію курей-гриль у цьому закладі харчування припинили.
– Під час перевірки працівники санепідслужби виявили порушення. Не було дозвільних документів на функціонування кафетерію, де реалізовували курей-гриль, – зауважила Наталія Гопко. – Зараз, що дуже важливо, цих курей там не готують і не продають. Ми організували лабораторне обстеження працівників цього закладу та зразків продуктів.
Основну причину отруєння людей в управлінні санепідслужби поки що не називають. Чекають на результати лабораторних досліджень. Проте першочерговою причиною вважають неправильну термічну обробку курей-гриль.
31-10-2013, 12:07
0
3 702