RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівецькій області дороги вже взялися ремонтувати аграрії. На ділянці від села Суховерхів до Киселева частина дороги залатана, а частина — вкрита ямами. Поки влада звітує про ремонт асфальтних доріг, гравійні вже добиті й вкриті канавами по пів метра. Гравійна дорога на Городенку, що проходить через село Киселів Кіцманського району знаходиться в жахливому стані. Щоби не гробити свою техніку на бездоріжжі, орендарі вирішили почати її ремонт самотужки.
Дороги на Буковині вже ремонтують аграрії


Дороги на Буковині вже ремонтують аграрії


Дороги на Буковині вже ремонтують аграрії


Дороги на Буковині вже ремонтують аграрії


- Дороги це наша біда, - каже виконавчий виконавчий директор ТОВ "Хрещатик-Агро" Степан ЛАЗЮК, - тут поля наших пайовиків, які довірили нам свою землю. Ми користуємося цими дорогами. У нас у бюджеті закладений певний відсоток на соціальні сфери.

Які витрати несе підприємство, Степан Лазюк не зізнається. Але каже, що це не дуже великі суми. На ремонті дороги не видно працівників райавтодору, які могли би допомогти, хоча би порадою. Тільки дев'ять "МАЗів" та "КАМАЗів" підприємства, які мали би зараз возити зерно, а не засипати ями.

- Чому немає працівників автодору, не можу сказати, бо це не в моїй компетенції, - продовжує Степан Лазюк, - але наші працівники вже о шостій ранку приступили до роботи. Поставились до цього із зрозумінням. Зараз завершують засипати ями і їдуть до комбайнів возити пшеницю. Думаю, кілометрів 3-4 ми сьогодні зробимо.

"Не для преси" керівник скаржиться, що взимку підприємство надавало техніку та пальне на розчищення доріг від снігу. Зазначає, що обіцяли повернути три тонни солярки, які були витрачені на розчищення, але так ніхто нічого не повернув.

Сільський голова каже, що дорога знаходиться на балансі райавтодору і нею їздить багато транспорту.

- Ця дорога, але є у власності райавтодору, - сільський голова Киселева Олександр ДІДИК, - вона, хоч і гравійна, але, фактично, виконує функції міжобласного сполучення. Нею їздить Заставнівський район, Тернопільська та Івано-Франківська області. Прикро, що така організація, як автодор, своєї функції не виконує.
У селищі Кострижівка теж звертатимуться за допомогою до аграріїв. До того ж, гроші в бюджеті є, але казначейство їх не пропускає.
- Крім доріг комунальної власності, є ще й під'їзні дороги, - розповідає голова Кострижівської селищної ради Сергій ПІЦИК, - повністю зробити їх силами автодорів неможливо, тому доводиться звертатися до підприємств, як "Хрещатик-агро". Сподіваємося, що за місяці два вони допоможуть нам провести ямковий ремонт. У нас Близько тридцяти кіломентів доріг на території села. Шість кілометрів із них асфальтні. Проблема ще й у тому, що кошти на ремонт доріг у селищному бюджеті є. Маємо на рахунку 130 тисяч гривень субвенційних коштів і, близько вісімдесяти тисяч власних коштів на ямковий ремонт. Є й підрядник. Який готовий їх поремонтувати. Але вся затримка за казначейством. Якби воно перерахувало гроші, то роботи ми би вже завершували.

Асфальтна дорога з Шишківців у напрямку Кіцмані не витримує критики. Маршрутні автобуси повільно колихаються ямами.
Дороги на Буковині вже ремонтують аграрії

- Дорога побудована ще за радянських часів, - каже сільський голова Шишківців Олексій ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ,- зараз з'явилося багато агрокомпаній із великим вантажним транспортом, на які вона не розрахована. Розумію, що ремонт доріг — це не справа сільгоспвиробників. Але бачимо в районі приклади, як агрофірма "Хрещатик-агро" ремонтує дорогу на Степанівку за участю районної та сільської влади. У нас по цій дорозі їдуть люди з Шишківців, Кисилева та Борівців. Ремонти нам обіцяють, але, напевно грошей на них немає, як і скрізь по Україні.
Дороги на Буковині вже ремонтують аграрії

В Шишківцях вже поговорюють про бунт та перекриття доріг через їхній стан.

Чиновники запевняють, що в них питання ремонту доріг на контролі.

- У Кіцманському районі поступово виконується ямковий ремонт доріг, - каже заступник голови Кіцманської райдержадміністрації Микола БУЧАЦЬКИЙ, - насамперед, це дороги обласного та державного значення. Минулого тижня жителі північної зони нашого району зібралися і висловлювали незадоволення дорогою від Кіцмані до Кисилева. Кіцманський райавтодор, починаючи з понеділка проводить ямковий ремонт на даній ділянці роботи. Ми прозвітуємо про ямковий ремонт асфальтових доріг за два місяці.
Звісно, ми вітаємо наміри керівництва сільськогосподарських підприємств допомогти у ремонті шляхів. Стосовно того, чому на ремонті не присутні представники автодору, то вони не знали, що відбудеться така зустріч. Скажу, що попередньо мав із керівником райавтодору розмову. Я запитав у нього, чи будуть вони робити цю дорогу. Він сказав, що однозначно, бо це їхня ділянка роботи. Вони дадуть грейдер та фахівців.
Редактор: misha
10-08-2013, 11:00
Коментарів 0 Переглядів 3 946

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.