RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Стоп цензурі!" вимагає ГПУ і МВС втрутитися в ситуацію із ТВА

Громадський рух "Стоп цензурі!" розцінює події, які розгорнулися у Чернівцях навколо телеканалу ТВА як цензуру та тиск місцевої влади на альтернативне джерело інформації. Про це йдеться в заяві руху.
 
Рух, зокрема, вимагає від Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ втрутитись у ситуацію, зупинити свавілля місцевих чиновників і провести всебічне і прозоре розслідування ситуації навколо телеканалу ТВА.
 
Наводимо заяву руху повністю:

 
Заява
 
Рух "Стоп цензурі!" розцінює події, які розгорнулися у Чернівцях навколо телеканалу ТВА, як цензуру та тиск місцевої влади на альтернативне джерело інформації.
 
Через низку неймовірних "збігів", коротких замикань, та дивних технічних збоїв, 23 липня канал "ТВА" змушений був зупинити своє мовлення. Місцеві чиновники не дозволили технічним працівникам "ТВА" повернути відремонтоване обладнання в релейну станцію, яка знаходиться у приміщенні Чернівецької державної телерадіокомпанії "Буковина".
 
Ще одним доказом того, що за припиненням мовлення "ТВА" стоїть місцева влада, слугує звернення депутатів від провладної більшості Чернівецької облради. 2 серпня четверо депутатів облради від Партії регіонів звернулися до Нацради з питань телебачення і радіомовлення з пропозицією, якщо "ТВА" не зможе дотриматись умов ліцензії і вчасно відновити мовлення, оголосити конкурс на його частоту або ж просто передати її в розпорядження обласної державної телерадіокомпанії.
 
2 серпня телеканал "ТВА" також вимкнули з кабельних мереж. За словами в.о. генерального директора ТРК "ТВА" Тати Кеплер, це відбулося через "дзвінок зверху".
 
За словами працівників "ТВА", на сьогодні, телеканал готовий вийти в ефір, всі обмеження його мовлення є штучними, і створюються виключно місцевою владою.
 
Рух "Стоп цензурі!" звертається до голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Папієва з вимогою вжити негайних заходів щодо відновлення мовлення телеканалу "ТВА" і взяти ситуацію під свій контроль. Зокрема, проконтролювати, щоб технічні працівники каналу отримали змогу безперешкодно встановити відремонтоване обладнання та оперативно відновити мовлення телеканалу.
 
Ми звертаємось до Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ України з вимогою втрутитись у ситуацію, зупинити свавілля місцевих чиновників, і провести всебічне і прозоре розслідування ситуації навколо телеканалу "ТВА".
 
Рух "Стоп цензурі!" також звертає увагу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на те, що ситуацію з відключенням "ТВА" потрібно ретельно вивчити, і взяти до уваги той факт, що телеканал змушений був призупинити мовлення внаслідок форс-мажорних обставин і штучних перешкод.
 
Члени Руху звертаються до представництв міжнародних організацій та посольств в Україні з проханням нагадати українській владі про величезне значення поваги до свободи слова та прав людини, а також про важливість дотримання міжнародних зобов'язань щодо захисту вільних медіа, які були підписані Україною.
 

Довідка
 
Громадський рух "Стоп цензурі!" створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об'єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.
 
Це ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.
 
Громадський рух "Стоп цензурі!" не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.
Редактор: Igor
7-08-2013, 14:42
Коментарів 0 Переглядів 1 884

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.