RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Складати комплектуючі до Volkswagen йдуть юристи та економісти

У Чернівцях набирають працівників для роботи на підприємство з виробництва комплектуючих для Volkswagen A7. Особливих вимог до претендентів на роботу нема. Головне, щоби мали руки-ноги, знали де право, а де ліво та не лінувалися працювати. На роботу влаштовуються чимало людей із вищою освітою і, навіть, із двома. Преважно це юристи та економісти. Средня зарплата — 3500грн. Початкова - 2300-2400 грн. 22-річний Микола має вищу інженерну освіту. Роздумує про те, щоби піти на роботу на підприємство.

- Пропозиція роботи цікава, бо в Україні зараз масове безробіття, - каже Микола Лиховоля, - нормальна зарплата. Добре й те, що працевлаштовують офіційно. Маю вищу освіту. Я інженер-фізик. Університет закінчив минулого року. За спеціальністю ще не працював.

Менеджери з песоналу компанії кажуть, що більше шансів отримати роботу мають жінки, бо вони схильні до монотонної праці.

- Для працевлаштування людині потрібно прийти на прохідну "Кварцу" на 10.00, - розповідає менеджер з персоналу "СЕ Борднецте-Україна" Мар'яна Гребеняк, - на першому поверсі навпроти охорони працюватимуть менеджри з персоналу. Це робота на виробництві, вона вимагає фізичної підготовки. Перевага надається тим претендентам, які вже працювали на виробництві. Також тим, хто має досвід позмінної роботи та роботи "на ногах". На навчання дається місяць. Робота потребує просторової уяви і швидкого орієнтування на площині. Також перевага надаєтся жінкам, бо вони мають кращу здатність до монотонної роботи, ніж чоловіки. Наприклад, у Тернополі, жінок працює значно більше. Приблизно, дві третини. У Чернівцях прb прийомі на роботу не враховуватиметься стать, а тільки якості претендента. Можливо, чоловікам буде працюватись не так легко, бо вони менш схильні до монотонної роботи.

- На виробництві задіяно до сорока відсотків людей із вищою освітою, - каже керуючий підрозділом "СЕ Борднецте-Україна" Олександр Шламп, - є двадцять людей із двома вищими освітами. Дуже велика частина людей, що мають економічну та юридичну освіту. Головна стратегія компанії — підготувати власних майбутніх керівників. Вони мають пройти шлях від простого керівника, потім переходити на посади майстрів, інструкторів чи начальників відділів. На досвіді Тернополя можна побачити, що багато заступників директорів , начальники відділів вийшли із виробництва. Про це розповідається на співбесідах. Обмежень по віку немає. Головне, щоби людина не була пенсіонером і мала задовільний фізичний стан. Медогляд людина проходить за місцем проживання. Людину зараховують на роботу, як тільки вона починає навчання. Зараз працюють переважно люди з Чернівців. За декілька тижнів плануємо залучити працівників із області. Люди з Чагра та Коровії вже працюють. Глибоцький напрямок розробляється і надалі. Також починаємо розробляти Сторожинецький напрямок.

Стосовно того, чи не повторить підприємство долю свїх попередників, Олександр Шламп зазначає, що в Україні можна очікувати чого завгодно.

- У 2004 році на базі "Кварцу" відкривалося подібне підприємство, - продовжує, - воно закрилося через три роки існування через проблеми всередині самого концерну. Згодом відкрилося ще одне, яке виготовляло комплектуючі для автомобілів "Ніссан", але для цієї корпорації 2008 рік був провальним, тому закрили всі новостворені підприємства. Завод у Тернополі існує вже шість років. Вони знаютьспецифіку роботи в Україні. До Чернівців вони прийшли не просто так, а після ретельних розрахунків. Сподіваємось, що доля попередніх підприємств не спіткає дане підприємтсво. Але, бізнес — є бізнес, і важко сказати, що в Україні відбуватиметься через рік. Про Європу вже не кажу.

Компанія працює повністю офіційно,всі закони про працю виконуються. Тривалість робочого дня - вісім годин. Є доплати за нічні та вечірні години, доплати за понаднормові робочі години, повністю виплачуюються лікарняні, відпускні, виплата щоквартальних премій та тринадцятої зарплати. Понаднормова робота оплачується по законодавству — у подвійному розмірі. Для кожної робочої зміни розроблений план маршрутів, які охоплюють все місто. На підприємстві вже працює 200 працівників. Зараз люди більше навчаються. Навчання є практично-теоретичним. Вся вироблена продукція відправляється в Тернопіль на материнську компанію, де проходить стовідсотковий контроль. Зараз виробництво налагоджується. Щоправда, поки не завезли обладнання для облаштування п'яти сотень робочих місць.
Редактор: misha
4-06-2013, 16:59
Коментарів 0 Переглядів 8 447

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.