RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чиновників звинуватили в незаконному виділенні земель у Чернівцях
Фото molbuk.ua: Приблизно на цьому місці на вулиці Авіаційній будуватиметься дружина начальника управління земельних ресурсів департаменту містобудування та земельних ресурсів Віталія Чинчика.

Десятки чиновників департаменту містобудування і земельних відносин позачергово отримали земельні ділянки. Водночас у чергах за землею десятками років перебувають тисячі звичайних чернівчан, серед яких чимало пільговиків, інвалідів, чорнобильців… Про це заявили представники партії УДАР на нещодавній прес-конференції.

Список працівників департаменту, які упродовж двох останніх років начебто незаконно отримали земельні ділянки у Чернівцях, оприлюднив тепер вже колишній член міськвиконкому, а нині активіст міської організації партії УДАР Олексій КОЛОМІЄЦЬ (зі складу міськвиконкому його виключили на сесії 28 лютого).

Як він тепер стверджує, на засіданнях виконкому він категорично не погоджувався з тим, щоб цим чиновникам виділяли землі поза чергою.

– У черзі перебуває безліч людей різних категорій, які першими потребують земельних ділянок: інваліди, "афганці", пенсіонери й малозабезпечені. Тому такою була моя позиція. Гадаю, кожна нормальна людина це розуміє. Не розуміють цього хіба що "підкаблучники", які працюють у корумпованих схемах із владою, – зазначив О. Коломієць.

Земельні ділянки під індивідуальне будівництво отримало 13 чиновників департаменту містобудування та земельних відносин або їхні родичі.

Розміри ділянок – від п’яти до десяти соток.

Скажімо, дружина начальника управління земельних ресурсів департаменту містобудування та земельних ресурсів Віталія Чинчика Ірина Юріївна стала власницею землі у парку поблизу аеропорту – на вулиці Авіаційній, 2В. Сам чиновник категорично заперечує те, що цю ділянку його дружині виділили незаконно чи поза чергою. Мовляв, вона уже десять років стоїть у черзі.

– Це повна брехня. Повна, – каже журналісту "МБ" Віталій Чинчик. – Чим Коломієць мотивував те, що земельні ділянки виділили незаконно? Він хоча б написав порядковий номер, коли моя дружина отримала цю земельну ділянку? Вона стоїть у черзі від 2003 року! Як ви собі це уявляєте? Щоб я, начальник управління земельних ресурсів, працюючи в департаменті понад 15 років, міг собі дозволити прийти і взяти земельну ділянку? У мене ж якесь обличчя є? У Коломійця немає, я можу це сказати. Моя дружина перебувала в черзі на законних підставах.

Отримав п’ять соток землі й головний архітектор міста Сергій ГОМОНОВИЧ. Чиновник розповів, що на вулиці Ковельській збирається будувати творчу майстерню. А ось заяви Коломійця він вважає голослівними.

– Якщо говорити про незаконність, то потрібно покладатися на якісь документи: Земельний кодекс або державні будівельні норми, – каже Сергій Степанович. – У його коментарі я не почув, що були порушення якоїсь статті. Всі ті земельні ділянки виділили відповідно до чинного законодавства. У Земельному кодексі є стаття, яка передбачає те, що членам Національної спілки архітекторів, художників і творчим працівникам дозволено без конкурсу надавати земельні ділянки для будівництва майстерень. Це ж і зазначено у рішенні.

– Щодо земельних ділянок, які виділили іншим чиновникам, – ці люди теж довго перебували на обліку. Впродовж 10-15 років вони працюють у департаменті. Звичайно, вони заслуговують на отримання землі. Тому, якщо пан Коломієць вважає, що є якісь порушення, нехай він вкаже на відповідні статті. Тоді ми йому дамо роз'яснення. А просто огульно говорити, що є порушення, може кожен. Ми вважаємо, що діяли в межах законодавства, – додав архітектор.

Окрім цих чиновників, у 2011-2012 роках виділили земельні ділянки начальнику відділу контролю за об’єктами містобудування управління містобудування та земельних ресурсів, дружині першого заступника директора департаменту містобудування, заступнику начальника відділу архітектурного планування департаменту, начальнику відділу з питань дизайну міського середовища департаменту, а також деяким головним і провідним спеціалістам департаменту, родичам начальників відділів, заступнику начальника відділу землеустрою, начальнику відділу земельного кадастру управління земельних ресурсів тощо.
Редактор: Микола Кобилюк
9-03-2013, 12:34
Коментарів 0 Переглядів 2 846

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.