Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
У Чернівцях провели дегустацію буковинського вина

Новостворена Чернівецька обласна спілка виноградарів та виноробів представила на дегустацію вина власного виробництва.

- Було 32 зразки білого, рожевого, червоного і купажного вина, - розповідає голова спілки Іван Пенько. – Присутні оцінювали вина за чотирма критеріями: ароматом, смаком, кольором та прозорістю. Винороби мали можливість поділитися досвідом свого ремесла і почути думку про свою продукцію.

- Виноградарством займаюся сім років, маю 160 кущів 80 сортів винограду, з яких дванадцять винних, решта – столові, - розповідає чернівчанин Григорій Ковальчук. – Для власних потреб виробляю до триста літрів вина. Якось був на дегустації вина у Берегово Закарпатської області. Там це дійство є багатолюдним святом. Потрібно таку традицю запровадити й у нас, приміром, до Дня міста. Будемо вважати, що нинішні дегустація – пролог до більш масштабного заходу. Адже на Буковині є чимало виноградарів і виноробів, які виготовляють вино високої якості.

- З усієї кількості вина, представленого на дегустацію, – десяток зразків були високої якості, - вважає виноградар з села Бояни Новоселицького району В’ячеслав Фалка. – Але загалом зразків було забагато, треба менше, тоді й оцінка об’єктивніша. Крім цього, вино потрібно оцінювати не за чотирма критеріями, а хоча б за десятьма. Я представив п’ять зразків вина. Скажу, що буковинське столове вино – переважає за якістю кримські чи молдовські вина, бо у нас клімат специфічний. Скажімо, виготовляю вино, яке “грає” до трьохсот років, а пити його можна після трирічної витримки. Потрібно експериментувати, бути весь час у пошуку, тоді буде й відповідний результат.

- Виноробство – з технологічної точки зору є складною справою, - каже доктор сільськогосподарських наук, автор книг про виноградарство і виноробство Олексій Кирилеско. – Треба вирощувати такі сорти виногради, які в обробітку не потребують хімії. Що ж стосується вина, то в буковинських умовах його потрібно робити купажним, тобто змішаним. Таке вино, з трьох сортів в різній пропорції виготовляю власноруч, і приємно, що воно виноградарям сподобалося. Колись весь південний схил області був засаджений виноградниками. Відродити цю галузь можна, була б належною державна підтримка, а працювати є кому. Як, зрештою, і виготовляти якісне вино, без різних добавок і консервантів.
У Чернівцях провели дегустацію буковинського вина
Рейтинг:
(голосів: 1)
25-12-2012, 10:29
Коментарів 0 Переглядів 1991

загрузка...
"Фіат" вчинив потрійну ДТП в Коломиї і перекинувся: за кермом був чернівчанин - відео

Чоловік дивом вцілів, вилетівши на ходу з вікна автомобіля
З Чернівців курсуватиме поїзд до Сучави

запуск перших поїздів заплановано на початок наступного року
Популярне Коментують
• Новини
«Свиноматка» на бусику і Мак’явеллі за фіранкою. Блог Мостіпаки
Про головні події минулого тижня - у блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
Свято морозива "Рудь" об’єднало чернівецькі родини (новини компанії)

У Чернівцях 12 травня пройшло "Мегасвято Морозива" від компанії "Рудь" - найбільшого виробника "солодкого холоду". Вкотре компанія "Рудь" подарувала мешканцям та гостям міста незабутні враження та яскраві емоції
З таким молодим поколінням на Україну чекає успіх (на правах реклами)

У Чернівцях вже вдруге відбувся "Форум стартапів", який організувала філія Міжнародної освітньої мережі Бізнес-шкіл для дітей та підлітків "Miniboss Business School" у м.Чернівцях за сприяння [b]Європейської Асоціації Розвитку Бізнесу (ЄАРБ).
Чернівчан та гостей міста запрошують на "Форум стартапів" для дітей і підлітків (на правах реклами)

28 квітня 2018 року о 11:00 год., в ресторанному комплексі "Palazzo" (м.Чернівці, вул. Руська, 242) за сприяння Європейської Асоціації Розвитку Бізнесу відбудеться Форум стартапів, який організовує філіал Міжнародної освітньої мережі Бізнес-шкіл для дітей та підлітків Miniboss Business School у м.Чернівці.
І знесла курочка яєчко, не золоте, а просте... (на правах реклами)

Куряче яйце – це справжня скарбничка вітамінів та мікроелементів. У цьому продукті високий вміст вітамінів групи А, D, Е, фолієвої кислоти, вітамінів В3, В12, біотину і холіну.
Ідеальна шкіра обличчя – тепер це реально! (на правах реклами)

Здорова пружна ідеальна шкіра обличчя – це візитівка будь-якої людини. Щоб досягти такого результату, часто витрачають неймовірно великі кошти на косметичні засоби для догляду за шкірою, які, на жаль, не завжди ефективні...
Ощадбанк діє: Голову правління Ощадбанку Андрія Пишного визнано Банкіром року (прес-реліз)

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний посів І місце в номінації "Банкір року" рейтингу "Фінансовий Оскар 2017" від ділового тижневика "Бізнес".
Lifecell першим запустив 4.5G у Чернівцях (новини компанії)

31 березня lifecell запрошує всіх бажаючих мешканців Чернівців взяти участь у промо-акції, що відбудеться на перетині вул. Героїв Майдану та проспекту Незалежності з 12:00 до 18:00
Передменстуральний синдром: що відбувається у вашому тілі?

Предменструальний синдром – це складний патологічний симптомокомплекс, що з’являється за 1-14 днів до менструації і зникає відразу після її початку.
Рубрика здоров'я ...