У магазинах та на ринках уже є певний ажіотаж, пов’язаний із закупівлею продуктів на новорічний стіл.
– Люди вже приходять і розкуповують продукти, беруть свинину, курятину, яловичину, щоб приготувати на свята, – розповідає продавець у супермаркеті.
– Беріть ікру, дуже смачна, є по 80 гривень і по сто є ще краща, вибирайте, – каже продавець на ринку "Центральний" пані Валентина.
Люди починають бігати магазинами у пошуку подарунків для рідних людей. Вчора на свято Миколая у одному із магазинів у центрі міста розкуповували піжами.
- У нас знижка 20 відсотків, можна купити чудовий подарунок, вчора в нас розкупили багато речей в подарунок на Миколая, - каже продавець.
Довідка
Святковий стіл під час відзначення цього Нового року має бути багатий та розкішний. Змія – хижак, тож на столі має бути чимало різної смакоти: багато м’яса, приготовленого різними способами, страви з рису, овочі, свіжа риба, гарбуз. Змія обожнює зайців і кроликів, тому без кролятини на столі не обійтися. Вдалими будуть і салати з морепродуктів та свіжих овочів.
До страв потрібно додати багато зелені, можна використовувати гострі приправи. Всі страви потрібно подавати гарячими. Можна навіть зробити такі страви, які обливають спиртними напоями й підпалюють. Тобто меню повинне бути "вогнедихаючим".
До теми
Гарно сервірований стіл – це святковий настрій
Сервіровку столу слід здійснювати цього року, використовуючи зелений, жовтий і чорний кольори.
Буде дуже гарно, якщо ви прикрасите святковий стіл живими квітами й поставите глечики з напоями, свічки.
У центрі має бути страва з гарбузом. На середину столу потрібно покласти гілочку сосни – на Сході вона символізує довголіття.
На ялинку треба повісити маленьку Змію.
В одязі слід віддати перевагу чорним і темно-синім тонам. Прикраси мають бути з дорогоцінних та напівкоштовних каменів.
20-12-2012, 19:29
0
2 274