З першого червня усім суб’єктам підприємницької діяльності, які виробляють, зберігають для продажу чи продають цукор, потрібно прозвітувати про наявний у них цукор.
Декларацію треба подавати щомісяця не лише в органи податкової інспекції, але й до інспекції сільського господарства за місцем проживання.
За словами Іванни КЕПКО, начальника управління контролю якості сільськогосподарської продукції Державної інспекції сільського господарства в Чернівецькій області, декларуванню підлягає білий цукор (ДСТУ 4623:2006), у тому числі цукор білий кристалічний, пресований, сахароза для шампанського та цукрова пудра.
– У постанові Кабінету міністрів зазначено, що всі, хто має на реалізацію цукор, повинні подавати декларацію про його наявність. Ця інформація потрібна для того, щоб спланувати, скільки потрібно сіяти буряку, скільки виробити цукру для того, щоб забезпечити потреби населення.
Ця робота спрямована для того, щоб країна менше залежала від цукрової тростини, яку завозять із-за кордону, та готової імпортної продукції, – сказала Іванна Кепко.
Відтепер декларацію щодо обсягів цукру повинні подавати всі, хто має в реалізації цукор. Зокрема магазини, склади, виробничі підприємства тощо.
– Документ із даними про об’єми цукру потрібно скласти станом на перше число. Декларацію потрібно подавати щомісяця від першого до п’ятого числа за місцем знаходження юридичної особи або місцем проживання підприємця-фізичної особи.
За те, що підприємець не подасть декларацію про наявність у нього цукру, його оштрафують, – зазначила пані Іванна.
30-05-2012, 18:18
0
3 024