Корови та вівці Чернівецької області у 2011 році стали давати більше більше молока, кури — нести більше яєць, а свині паправлялись щодня на пів кілограма.
Про це повідомили у Головному управлінні агропромилового розвитку Чернівецької ОДА.
Начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Олексюк каже, що в області зросло виробництво м’яса та яєць відповідно на 1,2 та 13,6 відсотка. Середньодобові прирости великої рогатої худоби та свиней в сільгосппідприємствах області становлять 511 і 494 грами, що більше показників 2010 року. Покращилася також продуктивність корів та овець. “Середній надій молока від однієї корови у сільськогосподарських підприємствах у розрахунку на середнє поголів’я корів у 2011 році зріс порівняно з попереднім роком на 2,1% і становив 4 тис. 170 кг”, – повідомив Микола Олексюк. Середній настриг вовни від однієї вівці збільшився на 0,5 кг. У сільгосппідприємствах у 2011 році, у порівнянні з попереднім роком, збільшилося поголів’я овець та кіз на 53,7% і, як наслідок, зросло виробництво вовни в цій категорії господарств на 42,9 відсотка.
30-01-2012, 12:39
0
2 046