Цього року на території Чернівецької області зібрано 581,3 тис. тонн картоплі. Для забезпечення харчових потреб області необхідно 85,8 тис. тонн, на насіння – 130 тис. тонн. Виробництво картоплі зосереджено в приватних господарствах населення, де вона вирощується на площі 33,3 тис. га, її валовий збір склав 576 тис. тонн. В сільськогосподарських підприємствах картопля вирощувалась на площі 0,3 тис. га, валовий збір склав 5,3 тис. тонн. Для зберігання в області налічується 8 картоплесховищ ємністю 2 тис. тонн, на сьогодні закладено на зберігання 2 тис. тонн картоплі, 220 тис. тонн картоплі зберігається в приватних господарствах населення та бюджетних установах. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
За даними управління статистики області, торік кожен буковинець з’їв 140 кілограмів картоплі.
26-10-2011, 09:48
0
1 907