Станом на перше жовтня цього року в Чернівецькій області господарствами всіх категорій реалізовано на забій худоби та птиці в живій вазі 39,3 тис. тонн, що на 408 тонн або на 1,0% більше минулого року відповідного періоду.
Про це повідомили у прес-службі Чернівецької ОДА.
Зросли у порівнянні з минулим роком обсяги виробництва м'яса в господарствах Кіцманського району – на 2%, Новоселицького – на 38%, Кельменецького – на 12%, Сторожинецького – у 4,2 рази, Глибоцького – у 2,2 рази більше до відповідного періоду минулого року. До кінця нинішнього року всіма категоріями господарств заплановано виробити м’яса у живій вазі 63 тис. тонн, повідомили в Головному управлінні агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.
Станом на 20 жовтня поточного року закупівельні ціни на м'ясо у живій вазі були наступні: яловичина – з 14 до 15 грн/кг, свинина – з 14,50 до 18,90 грн/кг. Яловичина в області виробляється в основному господарствами населення – 65%, та товарними господарствами з вирощування великої рогатої худоби. На сільськогосподарські підприємства припадає 35% виробництва яловичини. Свинина виробляється сільськогосподарськими підприємствами та у господарствах населення. Оптово-відпускні ціни на яловичину складають 36-38 грн/кг, свинину 35-37 грн/кг. Оптово-відпускні ціни на м'ясо птиці (кури) – 16-17 грн/кг.
24-10-2011, 19:11
0
1 923