Студент четвертого курсу Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТУ Олександр Петрюк виборов золоту медаль на Міжнародному конкурсі юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу України. Він виступав у номінації “Карвінг (декоративні вироби) з овочів і фруктів”. Його композиція “Мій рідний край – Буковина” була оригінальною, артистичною і продемонструвала вищий клас кулінарного мистецтва. Олександр Петрюк є також золотим призером обласного фестивалю з кулінарного мистецтва (листопад 2010 року).
Конкурс відбувся у Київському національному торговельно-економічному університеті. У ньому взяли участь понад 150 студентів профільних вищих навчальних закладів першого-четвертого ступенів акредитації, закладів професійно-технічної освіти, фахівців закладів ресторанного господарства з Донецька, Полтави, Харкова, Житомира, Чернігова, Чернівців, а також з інших країн – Росії, Білорусі, Молдови, Узбекистану та Азербайджану.
Серед номінацій конкурсу “Оригінальна основна страва”, “Сучасна кухня”, “Страви з баранини”, “Страви з птиці”, “Оригінальна страва з гідробіонтів”, “Гриби”, “Паста”, “Карвінг з овочів та фруктів”, “Етнічна основна страва”, “Ресторанні десерти”, а також “Золотий Український шеф-кухар року”, “Золотий Український кондитер року”, “Золотий шеф-кухар року”, “Золотий кондитер року”, “Змагання команд шеф-кухарів “Тематичний обід”, “Команда кондитерів”. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
20-04-2011, 10:28
0
3 450