RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

В Аліни Заволович – серйозна професія. Вона – доцент кафедри патоморфології та судової медицини БДМУ і працює в обласному бюро судово-медичної експертизи. Окрім цього, жінка ще працює візажистом, займається благодійністю, розводить кроликів, вишиває бісером ікони та виховує шестирічного сина Станіслава. Нещодавно Аліна перемогла у конкурсі "Успішна пані-2011".

Вагітну студентку везла до пологового будинку

– Працюю судово-медичним експертом, мені моя професія цікава, – каже Аліна Заволович. – Бо тут ти учасник правосуддя. І від того, який поставиш діагноз, залежить подальша доля людини. Люди сюди приходять різні. Певною мірою я почуваюся психологом – мені хочеться їх заспокоїти, підбадьорити бодай словом. Багато хто любить читати детективи. А я можу сказати, що у цих детективах живу. Іноді виїжджаю на випадки вбивств, самогубств. Так, мені дуже шкода цих людей, йдеш із роботи – і на душі ще кілька днів важко, перед очима стоїть побачене. Але розумію, що таке життя і хтось мусить виконувати мою роботу.

За словами пані Аліни, найбільше сил їй додає робота зі студентами: "Студенти для мене – як діти, вони мене надихають. Ми з ними товаришуємо навіть після того, як вони закінчують навчання. Часто мене запрошують на дні народження та весілля. Якось, коли одна студентська пара одружувалася, наречену викрали й привезли просто до мене. Тож молодий приїжджав її "викуповувати". Іншого разу у вагітної студентки просто під час моїх занять почалися перейми. Тож я її везла до пологового будинку".

Найбільше досягнення – народження сина

Пані Аліна – член координаційної ради БДМУ з питань опікунства й сиріт, часто зі студентами їздить на благодійні акції. "Вже стало традицією, що ми перед святом Миколая та Великоднем веземо до дитячих будинків автобусами великі пакунки з продуктами, іграшками. А починали з того, що пішки відносили кілька подаруночків. Ця робота мене надихає на життя, творчість, спілкування", – каже викладач.

В Аліни Заволович є ще одне хобі – макіяж. "Щовихідних я працюю у салоні краси, роблю макіяж нареченим, – розповідає жінка. – Також працювала у салонах косметологом, маю своїх клієнтів, які приходять до мене додому. Тож вихідних у мене майже немає. О 05.00-06.00 я вже на ногах. Крім того, розводжу вдома кроликів, а у вільний час вишиваю бісером ікони. Але найбільшим своїм досягненням вважаю народження сина".

"Тепер не можу піти на роботу без зачіски"

Викладач каже, що спочатку вагалася, чи брати участь у конкурсі: "Вранці йшла до студентів, потім бігла на репетиції, далі – знову на роботу і знову на репетиції. Часу на сина майже не залишалося, і він вже вранці прокидався і просив: "Мамо, скажи, що ти сьогодні нікуди не підеш, а побудеш зі мною". Але загалом я не жалкую, що взяла участь у конкурсі. Бо пізнала для себе багато нового, познайомилася з цікавими людьми".

– Тепер розумію, як важко бути відомою людиною, – каже жінка. – На вулицях люди на мене озираються, щось говорять, показують пальцями. Ніяк до цього не можу звикнути. Зате у мене з’явився стимул щодня бути у формі, гарно одягатися. Тепер не можу піти на роботу без зачіски та макіяжу, а ще має бути завжди помита моя машина – я ж "успішна пані"! Але я не змінилася, зіркової хвороби у мене ніколи не було й не буде.

Аліна Заволович ділиться своїм рецептом успіху: "Щоби чогось досягнути, треба мати велике бажання, волю і стимул. Не варто звертати увагу на всілякі побутові моменти – негативні відгуки людей, негаразди, а робити так, як підказує серце. Ніколи не розчаровуйтеся у тому, що трапилося. Я завжди цитую вислів із Біблії: "Хто тер­пенний, той спасенний". Коли у людини трапляються негаразди, то це лише урок, щоби по-іншому вчинити. Усе, що робиться, – на краще. 
Галина МАРКІВ

Про конкурс
Дев’ятий конкурс "Успішна пані-2011" відбувся першого березня. У ньому взяли участь 10 чернівчанок. Гран-прі у конкурсі здобула Аліна Заволович, першою віце-міс стала голова Чернівецького відділу громадської організації "Союз українок" Ганна Глібка, другою віце-міс – директор ресторану "Гном-Централь" Ірина Нагорняк, третьою – директор МКП "Нептун" Діна Канюченко.
11-03-2011, 13:42
Коментарів 0 Переглядів 3 158

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.