RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Завдяки сусідам ні води, ні каналізації немає вдома у чернівчанки Єлизавети Кожухар ще з 13 липня минулого року. Жінка живе у будинку на три квартири на вулиці Мінській, 13. Півроку вона не може ні нормально вмитися, ні навіть сходити в туалет.

Коли мучить спрага, 70-річна самотня жінка, яка має статус дитини війни, змушена виходити крутими східцями на вулицю та просити набрати води у мешканців сусіднього будинку. Щоби справити нужду, використовує відерце. Відходи закопує на своєму обійсті. І це – з проведеними та підключеними водопостачанням та каналізацією, збудованим внутрішнім санвузлом. Річ у тім, що сусіди знизу "відрізали" квартиру жінки від комунікацій, які свого часу провели державні комунальні служби.
Сусідські війни розпочались ще 2005 року – одразу після купівлі Єлизаветою Дмитрівною квартири. Коли вона приватизувала її, стала співвласником і підвалу. Саме він і став яблуком розбрату.

– Сусіди захотіли розширити свою квартиру за рахунок мого підвалу, самовільно розбили замок і повісили свій, – розповідає жінка. – При цьому привласнили моє та колишньої господині майно. І навіть побили мене у моєму підвалі. Сусіди викликали міліцію, і та зафіксувала цей факт. Я подала позов до суду і виграла справу. Судовиконавці змусили сусідів зняти замок і звільнити приміщення.

Сусідка скаржиться на затоплення


Іншу версію розповіла сусідка Єлизавети Дмитрівни Віра Єрічук.

– Ми усно домовилися, що обміняємося підвалами, – коментує Віра Георгіївна. – Я запропонувала їй удвічі більше, ніж у Єлизавети Кожухар, підвальне приміщення, у якому свого часу жила з сім’єю. Через вогкість воно було непридатним для життя. Потім я перевезла речі в "обміняний" підвал, але коли змінила замок, сусідка подала до суду. За час нашої відсутності Кожухар провела воду через ванну мого підвального приміщення до своєї квартири. І згодом тривалий час затоплювала мене, бо каналізаційні та водопровідні труби протікали у багатьох місцях. Почала гнити підлога. Я не могла зробити ремонт, бо стіни постійно були вогкі.

У свою чергу Єлизавета Кожухар надає документи, які засвідчують: згідно з рішенням судів, в позові Єрічук В. Г. та Єрічук І. Г. про відшкодування шкоди, завданої залиттям квартири, відмовлено.

– Заливати квартиру сусідів не могла, адже придбала за свій рахунок та встановила нові водопровідні труби, – зауважує Єлизавета Дмитрівна. – Іван та Віра Єрічуки переконали мене прокласти труби не через мій підвал, як було раніше, а через їхню ванну – прибудову до основного приміщення. Через це тепер і маю стільки проблем. Сусіди подали до суду позов про демонтаж водопровідно-каналізаційних труб від моєї та сусідньої квартир. Ванна та санвузол у мене встановлені, згідно з проектом обласного ремонтно-будівельного управління, затвердженого ще 1972 року. Справу сім’я Єрічуків програла Згодом сім’я Єрічуків вирішила діяти самовільно – перекрила водопостачання та водовідведення, набивши заглушку в каналізаційній трубі. Я залишилася без води та каналізації. Нині цю справу розглядають у міській прокуратурі. 2 березня має відбутися суд.

– Ніхто не дозволить сусідці користуватися водопровідно-каналізаційними трубами, які проходять через мою приватизовану квартиру, – запевняє Віра Єрічук.

Тривалі запеклі суперечки позначилися на здоров’ї немолодих сусідів. Єлизавета Кожухар перенесла інфаркт 2007 року. Жінка поступово втрачає зір. Два інсульти, за словами Віри Єрічук, пережив її чоловік Іван.

На труби має бути проект

За УЖРЕПі №12 повідомили, що будинок №13 на вулиці Мінській приватизований, тому до обов’язків їхньої установи не належить розбиратися у питаннях демонтажу водопровідних та каналізаційних труб у ньому.

– Все вирішуватиме суд, – підсумувала інженер Дар’я ДВОРСЬКА. – Якщо він не зобов’яже В. Г. Єрічук відновити водопостачання та водовідведення до оселі Є. Д. Кожухар, остання за свої кошти буде змушена заново прокладати труби.
– Нехай пані Кожухар звернеться з письмовою заявою до "Чернівціводоканалу", – зауважили в ДКП "Чернівціводоканал". – Якщо прокладання труб через приватизоване приміщення затверджено у проекті обласного ремонтно-будівельного управління, сусіди не мають права демонтувати її водопровідно-каналізаційні труби. Якщо ж мешканці будинку перевстановлювали їх і при цьому не внесли зміни до технічних умов проекту, ці дії – незаконні.
Олеся ДЛУЖАНСЬКА
4-03-2011, 17:02
Коментарів 0 Переглядів 3 572

Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!