RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



Народний депутат від партії "Слуга Народу" у Чернівецькій області по одномандатному виборчому округу 203 Георгій Мазурашу записав чергове відео, в якому розкритикував дії працівників Чернівецького обласного ТЦК та СП.

Відеозвернення він опублікував на своїй сторінці у Facebook, пише molbuk.ua



Він розповів, що за зверненнями до нього навідався до військово-лікарської комісії, де, як йому поскаржилися, "незаконно утримують громадян більше 3 годин за гратами".

"Попросив чергового, який відкрив ворота, покликати старшого на об'єкті. Показав посвідчення народного депутата України, і де написано про право невідкладного прийому. Попросив організувати невідкладний прийом із керівником. Черговий сказав, що не може пропустити, бо це режимний об'єкт, і відіслав мене до обласної військової адміністрації", - розповідає Мазурашу.

Врешті нардеп викликав поліцію і написав заяву про перешкоджання депутатській діяльності.

"Поки на неї ніяк не відреагували. Але я буду звертатися до МВС, щоби забезпечити її належний розгляд. Звернуся, мабуть, до командувача Сухопутних військ, якому підпорядкований цей ТЦК. Додам кілька кейсів. Наприклад, один із них - людину із діагнозом "шизофренія" із 2016 року на вулиці забрали без документів, відвезли на ВЛК, оформили придатність, залишили там ночувати із іншими затриманими. Потім кілька днів возили по Україні по різних областях, але його ніде не взяли. Родичі здійняли галас, я поспілкувався із цією людиною, хотів з'ясувати, чи, попри цей діагноз, він хоче захищати вітчизну. Але він зізнався, що виникали думки взяти табуретку і всіх грохнути. Ще один із кейсів - людина каже, що буде сидіти, але з релігійних переконань стріляти не буде. То для чого таких мобілізовувати? Це дебілізм", - переконаний Георгій Мазурашу.

У Чернівецькому обласному ТЦК та СП відреагували на відео нардепа таким дописом:

"У межах мобілізаційних заходів, які тривають в державі, в місті Чернівці створено обласний об’єднаний центр мобілізації.

Сьогодні відбувалися поточні заходи формування команд військовозобов’язаних для відправки до навчальних центрів з метою подальшого проходження базової загальновійськової підготовки, яка є обов’язковою для даної категорії мобілізованих громадян України.

Зважаючи на те, що сам процес мобілізації перебуває під пильним наглядом, як органів державної влади, так і представників громадськості, ООЦМ діє за принципами гласності, відкритості та об’єктивності. В той же час, мусимо констатувати, що поведінка народного депутата України Георгія Мазурашу та його дії, як народного обранця, йдуть врозріз загальній політиці держави в умовах дії правового режиму воєнного стану, адже всі зусилля мають бути спрямовані на досягнення єдиної мети, збереження державності, територіальної цілісності та незалежності України.

Враховуючи те, що Г. Мазурашу є обранцем народу України та у своїй діяльності виступає від його імені, йому було запропоновано провести робочу зустріч з начальником Чернівецького ОТЦК та СП полковником Сергієм Потяковим для отримання виключних відповідей на всі проблемні питання, які його цікавили. Незважаючи на вище запропоноване, народний депутат України не прибув до ОТЦК та СП. Відповідно, озвучені ним у відео, на його думку, проблемні питання не було прийнято та відповідним чином прокомуніковано.

Виходячи з цього, пан Г. Мазурашу зробив оціночні, суб’єктивні припущення та висновки, які направду не відповідають дійсності.

Користуючись нагодою, та в межах наданих компетенцій і повноважень, керівництво Чернівецького ОТЦК та СП вчергове запрошує народного депутата України IX скликання Георгія Мазурашу на зустріч для вирішення піднятих ним проблемних питань.

Поряд з цим, керівництво Чернівецького ОТЦК та СП завдячує всебічній підтримці всьому депутатському корпусу територіальних громад Чернівецької області та Верховна Рада України за постійну увагу в частині проведення мобілізаційних заходів", - ідеться у повідомленні ТЦК та СП.

Також 29 липня Мазурашу зареєстрував законопроєкт №11453, у якому ідеться про внесення змін у статтю 25 закону про мобілізацію. Політик, який є єдиним ініціатором і автором тексту, пропонує вдосконалити процес бронювання. Згідно з його ідеєю, військовозобов'язаних, які оформлюють документи для бронювання, має бути заборонено мобілізувати.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
Сьогодні, 13:59
Коментарів 2 Переглядів 2 208

Hаписав: Микола, Коментарів: 0, Новин: 0, Сьогодні, 14:21
В новині:
все що написав депутат,чиста правда.такого свавілля і беззаконня,яке відбувається в Чернівецькому тцк навіть не знаю з чим можна порівняти.Абсолютне беззаконня сввілля приниження і образи.Ці люди порушують всі закони і вважають що вони абсолютно безнаказані.Пишу це не зі слів інших людей а з власного досвіду.Журналістці із каналу С4 чоловік розповідає,що його 12 днів возили по всій Украіні і нііііііхто навіть не реагує.Всьо чьотко пацани.

Hаписав: Микола, Коментарів: 0, Новин: 0, Сьогодні, 14:34
В новині:
І ще хочу додати що ТЦК по закону не є режимним об.єктом такого поняття не існує.вони охороняють державну таємницю?приниження і знущання це і є велика державна таємниця Украіни.можете мене запросити на брифінг,думаю ще чимало приєднається.
При всій величезній повазі і вдячності до тих хто зараз на фронті і тих хто втратив своє здорв.я там.


Авторкою пісні "По-за ночі" є директорка "Ґердана" Анастасія Костюк

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
Всі за мир, а хто ж за війну? Блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.
ВІДЕО Переглянути все відео

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.