RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Випускники Глиницького загальноосвітнього навчального закладу І-ІІ ступенів замість традиційних букетів на останній дзвоник та випускний вирішили зібрати кошти на безпілотник для військових.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.



До цієї ініціативи долучилися учителі та учні з усієї школи.

Дрон передали захиснику-односельцю Руслану Бляхарському, який приїхав додому у відпустку.

Випускники сподіваються, що куплений апарат послужить воякам для виконання їхніх завдань на передовій.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Аліна Книжник
9-07-2024, 17:33
Коментарів 8 Переглядів 1 695

Теги -
Hаписав: yura, Коментарів: 743, Новин: 0, 9 липня 2024 20:50
В новині:
До тромбозу органів дихання самих наївних, самих довірливих, крихтами крейди, пилом крейди, при повному нерозумінні ними причин цього дуже неприємного стану здоров'я, призводить робота самих наївних, самих довірливих з абсолютно несумісними видами Вертикально Висячих Дошок та крейд, тобто такими, що написаного крейдою на таких Вологих Вертикальних Дошках не зможуть побачити й ті, хто пишуть на них

В цій статті ж бо наведено слово школа, причому прямо у назві цієї статті, а навчання у школі може бути небезпечним для самих наївних, самих довірливих

Hаписав: Чернівчани, Коментарів: 0, Новин: 0, 9 липня 2024 23:27
В новині:
Єдине село де дійсно є бомбосховище, а не підвали, котрі у дуже малій мірі відповідають навіть вимогам до ПРУ. Що маємо те маємо, але Боже борони уламків, ударної хвилі чи чи ще гіршого, комусь з керівників терміново треба буде тікати світ за очі. Укриття треба укріплювати і до максимуму підлаштовувати під бомбосховища. Після "Охмадит" - охорона матері та дитини, від росіян можна чекати чого завгодно.
А тут ще шуму наробило відео де Мамаївці усім селом хорнять путлера.
Ми вважаємо, що з 1 вересня школам тривогами нехтувати не варто. І відпускати учнів за заявою батьків, лише в тому випадку, якщо час переходу учня від школи до дому буде становити 10-15 хвилин. І не інкше. Навіть якщо 21.00.
Місцева влада за літо повинна була подбати щоб в укриттях було тепло сухо і чисто. Де не подбали мають це зробити.
Є генератори, кондеціонери, обігрівачі...
Напевно прийшов той час, коли над безпекою треба подумати серйозно.
Це добре, коли учнів в школах вчать допомогати ЗСУ.
І добре, коли до доброї справи приєднуються всі працівники школи, а не тільки учні. Бо це приклад для тих, хто ще зважує своє рішення.

Hаписав: Гість Чернівчанка, Коментарів: 0, Новин: 0, 10 липня 2024 08:00
В новині:
На укриття нам точно державних грошей не бачити. Усі кошти йдуть на схід. Те що пишуть Чернівчани треба робити, але за кошти місцевого бюджету та благодійні кошти.
Бо то є діти і вони повинні перебувати у відповідних умовах. І набагато ліпше якщо вони будуть в укритті, ніж ходити дорогами додому. В укритті є шкільна медсестра.
Якщо раптом щось всі служби будуть мчати в першу чергу до укриття. Нікого не буде цікавити хто там в дорозі йде до дому, чи дитина сама дома і як її стан.
Як де, але укриття відповідають хоч якимось вимогам. І то правильно було, коли на перших порах учнів взагалі під час тривоги не пускали з школи.
Батьки переживають, а тому хочуть забрати з школи, а батьки усвідомлюють що укриття це місце де хоч якась гарантія є безпеки дитини.
Оді розумні батьки сказали. Ліпше нехай сидить в школі. Бо ми дома не можемо дати тих умовах, які дає школа. І воно дійсно так. Натомість учням треба гарантувати шкільний автобус, чи інший транспорт який розвезе їх після повітряної тривоги.
Коли все гаразд можна як небудь, але коли ставки зростають не думаємо. Я особисто не буду ризикувати під час тривоги забирати дитину з школи і тим більше писати якісь заяви.
Патріотизм, збір коштів - це добре.
Але дійсно безпеку учнів і укриття треба ставити вище за все.
Мене шокувало те, що в укриттях не має навіть резервів води. Не має запасних засобів комунікації.
Не має елементарного - лому, лопатки і сокири.

Hаписав: Освітянка Чернівці, Коментарів: 0, Новин: 0, 10 липня 2024 12:14
В новині:
Населений пункт Чернівецького району, тому дозволю собі написати коментар.
Останній дзвоник, випускні вечори, 1 вересня і взагалі усі лишні кошти треба витрачати на допомогу ЗСУ. У Чернівецьких школах якщо проводять то самі найпотрібні ремонти, все решта почекає до кращих часів. Засуджуємо кожного директора і кожного класного керівника, які у такий складний час збирають від батьків гроші і витрачають їх туди де взагалі не потрібно цього робити. Закликаємо сторонніх людей не рахувати вчителям відпускні, які і так обрізали, бо від червня до кінця серпня треба за щось жити і так само дітей збирати в школу. Комусь принтер придбати, комусь ноутбук, а комусь здоров'я поправити.
Цей рік, що йде буде дуже складний. Проблеми з електроенергією очевидні.
Якщо шкільні їдальні знаходяться у нижніх поверхах мабуть буде дуже доцільно розглянути варіант встановлення металевих пічок на дровах.
Так можна забезпечити учнів гарячим чаєм і принайні гарячим супом.
Цілком ймовірно, але не остаточно, що в грудні до 23 грудня буде дистанційне навчання. Синхронне, асинхронне - як вже вийде.
Від 23 грудня по 9 лютого канікули, а далі в залежності від ситуації. Не виключаю, що 2,3 тижні в лютому теж буде дистанційне навчання.
У крайньому випадку за рахунок квітня, травня по суботах будуть організовуватися додаткові заняття по надолуженню освітніх втрат для бажаючих.
Але як досвід показує, хто хоче вчитися він і асинхронно буде вчитися.
Сонячні станції, генератори - це все намагання влади стабілізувати ситуацію, але ніхто не сказав, звідки брати кошти, звідки брати паливо, за що обслуговувати.

Я раджу батька і вчителям купити Power bank.
Скоріше за все, якщо не буде прильотів по енергосистемі і дестабілізації мобільного зв'язку
синхронне навчання по 25 хв. з використання можливостей аудіозв'язку без трансляції відео буде можливе.
Тобто 2,3 тижні - не так страшно.
Підручники є. Посібники в електронному форматі є.
Презентацій по кожному предмету дуже багато.
До цього треба бути готовими.

Hаписав: Освітянка Чернівці, Коментарів: 0, Новин: 0, 10 липня 2024 12:36
В новині:
Якщо на базі ваших закладів освіти планують "Пункт незламності" генератор, укриття і т.д. то спільно з місцевою владою ви можете в укриттях встановити ту саму буржуйку чи обігрівач, якщо потужність генератора це дозволяє.

А суто для потреб учнів звісно можете, якщо це не дорого і вам по кишені. Але вірогідніше за все, що частина зими будуть канікули, а решта дистанційне навчання. Вже яке буде, так буде. У нас навчальний рік по нормах закону не може закінчитися пізніше 30 червня.
В укритті має бути сухо, чисто і воно має бути придатним до перебування не менше 7 годин.

Hаписав: Батьки, Коментарів: 0, Новин: 0, 10 липня 2024 14:03
В новині:
Три поверхи, це якого метражу має бути димохід, щоб у їдальні змурувати піч на дві кастрюлі.
А так просто вивести дим на вулицю якось не годиться. Хоч і можливо.
Якщо не покладуть сонячні станції чи не дадуть паливо до генераторів, будуть батьки в кожен клас купувати буржуйку або мурувати піч. Металевий димохід до корпусу школи і пішло, поїхало.

Не розуміємо, чому влада літні канікули не перенесе на зиму. 15 грудня - 15 березня.
На зиму планувати вступ.
Ми вперто дотримуємося радянської системи освіти, хоч у світі всі роблять так, як вигідно.

Hаписав: yura, Коментарів: 743, Новин: 0, 10 липня 2024 15:08
В новині:
Цитата: Освітянка Чернівці

Так можна забезпечити учнів гарячим чаєм і принайні гарячим супом

НАДЗВИЧАЙНО НЕБЕЗПЕЧНОЮ, ШКІДЛИВОЮ ( ОПАСНОЙ, ВРЕДНОЙ, РОСІЙСЬКОЮ ) Є ВСЯ ЇЖА НА ОСНОВІ КИП'ЯЧЕНИХ, ВАРЕНИХ ЖИРІВ: ВАРЕНІ СУПИ, ВАРЕНІ БОРЩІ ТА НЕБЕЗПЕЧНОЮ, ШКІДЛИВОЮ Є ВСЯ ЇЖА ТА НАПОЇ НА ОСНОВІ КИП'ЯЧЕНОЇ, ВАРЕНОЇ ВОДИ, навіть якщо самі жири і сама вода найсвіжіші і найчистіша

ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНОЮ Є ЇЖА, У ЯКІЙ Є ВАРЕНІ ЖИРИ, бо вони, потрапляючи у тіло, швидше ніж кип'ячена, варена вода, отруюють, засмічують очисну, лімфатичну систему організму, бо вони набагато більш в'язкі і тому вони майже не виводяться із організму, через що стан здоров'я істоти, отруєної кип'яченими, вареними жирами та й кип'яченою, вареною водою неухильно погіршується

НАДЗВИЧАЙНО РЕКОМЕНДУЮ ВАМ ПРОЧИТАТИ ПОДАЛЬШИЙ ТЕКСТ ПРО ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ:
НАДЗВИЧАЙНО НЕБЕЗПЕЧНОЮ Є СІЛЬ;

НАДЗВИЧАЙНО НЕБЕЗПЕЧНИМИ Є КОНСЕРВИ, ТА ПРОДУКТИ, ЯКІ ДУЖЕ ШВИДКО ПСУЮТЬСЯ ( ПОРТЯТСЯ, РОСІЙСЬКОЮ) БО У НИХ Є НАДЗВИЧАЙНО ШКІДЛИВІ КОНСЕРВАНТИ, ЯКИХ ОСОБЛИВО БАГАТО КЛАДУТЬ У ПРОДУКТИ ВЛІТКУ, ЩОБ У ЛЮБУ СПЕКУ КОНСЕРВИ ТА ПРОДУКТИ НЕ ПСУВАЛИСЬ НА ЗОВНІШНІЙ ВИГЛЯД, АЛЕ СУТЬ У ТОМУ, ЩО ТІ ПРОДУКТИ НЕ ПСУЮТЬСЯ, БО ВЖЕ НА МОМЕНТ ВИРОБНИЦТВА Є СИЛЬНИМИ ОТРУТАМИ;

НАДЗВИЧАЙНО ШКІДЛИВА СІЛЬ Є ОДНИМ З ВИДІВ КОНСЕРВАНТІВ ДЛЯ ТРИВАЛОГО ЗБЕРІГАННЯ ПРОДУКТІВ; УСВОЇВШИ ЦЕ, НАЇВНІ, ДОВІРЛИВІ МОЖУТЬ ДУЖЕ РАДІТИ, ЯКЩО ВИЯВИТЬСЯ, ЩО ПРОДУКТИ, ЯКІ ШВИДКО ПСУЮТЬСЯ, КОНСЕРВИ, А МОЖЕ Й КОНСЕРВАЦІЇ, МАРИНАДИ ОВОЧІВ, ВИЯВЛЯТЬСЯ НЕ СОЛЕНИМИ, АЛЕ ЇХНЯ РАДІСТЬ ТОЧНО ПЕРЕДЧАСНА, БО І У ЦЬОМУ ВИПАДКУ ЦЕ ЛИШЕ ОЗНАЧАТИМЕ, ЩО ВСІ ЦІ ПРОДУКТИ ОТРУЄНО НЕБЕЗПЕЧНИМИ ВИДАМИ КОНСЕРВАНТІВ, ЯКІ НЕСОЛЕНІ

НАДЗВИЧАЙНО ШКІДЛИВИЙ ОЦЕТ, ОСОБЛИВО У ПЛАСТИКОВИХ ПЛЯШКАХ, БО ВІН РОЗЧИНЮЄ ЦІ ПЛЯШКИ

Продовження цього коментаря у наступному коментарі

Hаписав: yura, Коментарів: 743, Новин: 0, 10 липня 2024 15:09
В новині:
Продовження попереднього, дуже важливого для життя, зору, здоров'я, коментаря:

НАДЗВИЧАЙНО ШКІДЛИВИМИ є всі консервовані, мариновані овочі, бо вони зберігаються завдяки ШКІДЛИВІЙ СОЛІ, АБО, І ЗАВДЯКИ ШКІДЛИВИМ НЕСОЛЕНИМ КОНСЕРВАНТАМ

ДУЖЕ ШКІДЛИВІ ЖАРЕНІ рослинні жири із пластикових пляшок

ДУЖЕ ШКІДЛИВИЙ ЦУКОР і його солодкі похідні, в тому числі, солодкі напої

ШКІДЛИВІ варені, кип'ячені макарони, вермішель, особливо якщо вони зварені на воді, якою зливають у туалетах

ШКІДЛИВІ варені, кип'ячені каші і варені, кип'ячені напої чаї, кава, особливо якщо вони зварені на воді, якою зливають у туалетах

Щоб Каші здорові, нормальні їсти, досить довго замочуючи їх у свіжій, чистій (НЕ водопровідній) воді, - тоді каші м'якими стають і не стають шкідливими, як варені, кип'ячені каші

Впевнений, що ШКІДЛИВА і сода, але я її не їв багато - лише як ліки після вживання ШКІДЛИВИХ КОНСЕРВІВ, мені вистачило багато НАДЗВИЧАЙНО НЕБЕЗПЕЧНОЇ СОЛІ

КОРИСНОЮ (ПОЛЕЗНОЙ, РОСІЙСЬКОЮ) Є ЛИШЕ СВІЖА ТА ЧИСТА ВОДА не водопроводна, якою в туалеті зливають !

НЕБЕЗПЕЧНОЮ, ШКІДЛИВОЮ Є вода у пластикових пляшках, і чим більша температура, при якій зберігається така вода - тим більш шкідливою стає вода, яка зберігається у пластикових пляшках

ШКІДЛИВОЮ є водопровідна вода, якою зливають у туалеті, бо у ній багато бактерій і через її випивання НЕ кип'яченою, поступово у органах дихання утворюється слиз - все більше і більше, а якщо кип'ятити водопровідну воду, то вона стає НЕБЕЗПЕЧНІШЕ ШКІДЛИВОЮ - як зазначено вище

Напевно таких важливих застережень не наведено у коментарі Шановної Освітянки, при тому, що частина Її коментаря присвячена харчуванню, через значну Її концентрацію на інших аспектах освіти

До тромбозу органів дихання самих наївних, самих довірливих, крихтами крейди, пилом крейди, при повному нерозумінні ними причин цього дуже неприємного стану здоров'я, призводить робота самих наївних, самих довірливих з абсолютно несумісними видами Вертикально Висячих Дошок та крейд, тобто такими, що написаного крейдою на таких Вологих Вертикальних Дошках не зможуть побачити й ті, хто пишуть на них

У цьому ж коментарі бо цитується Освітянка, а освіта, тобто навчання може виявитись небезпечними для життя, зору, здоров'я самих наївних, самих довірливих

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

У заході взяли участь 36 колективів, з них 5 - з Румунії та Польщі.


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

До Чернівців Сашко Лірник завітав із двома програмами: для дітей та дорослих

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.