RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Сьогодні, 8 лютого, на Буковині попрощалися із колишнім головою Вижницької районної адміністрації Русланом Сенчуком, який загинув на війні.

Віддати останню шану Героєві прийшли сотні людей, повідомляє кореспондентка molbuk.ua



Перехожі ставали навколішки вздовж шляху, яким рухалася похоронна процесія. Плакали і дорослі, і малі.





Усі згадують Руслана Сенчука як чудову людину та справжнього патріота. Кажуть, таких, як він, одиниці.

"Він був дуже порядним, добрим, відкритим, вихованим. Завжди вітався з усіма, незалежно від того, чи перед ним був дорослий, чи дитина. Не задавався, як деякі начальники. На роботу часто їздив на велосипеді. Дуже любив гори. Сім’я у нього хороша. Неймовірно шкода за ним", - каже сусідка Марія.

"Усі знали і поважали Руслана Івановича, - додає вижниччанин Володимир. – Герой, справжній патріот. Жаль, що відходять такі люди, як він".



"Це була людина-душа, за все переживав, - розповідає голова районної ветеранської організації Іван Бойко. – Надзвичайно чесний, справедливий. Любив правду і завжди її відстоював. Коли і хто би до нього не звернувся, всім допомагав".






Як командир Руслан Сенчук по-батьківськи опікувався своїми бійцями. Планував приїхати на кілька днів у відпустку на свій день народження. Другого лютого йому мало виповнитися 52 роки.

"Руслан Іванович ніколи не кричав, не сварився, все робив пунктуально. У нього була можливість повернутися додому з фронту, але він відмовився. Сказав: "Я товаришів не залишу".

Під час однієї з наших останніх розмов розповів: "Відпускаю на Новий рік своїх хлопців, бо свято, нехай побудуть удома. А я вже приїду на свій день народження. Зустрінемося, підемо в гори, розіб’ємо палатку, як у старі добрі часи. І тут раптом 6 січня не вийшов на зв’язок. Та ми все ж сподівалися на краще…" - каже Юрій Татарин, який у період, коли Руслан Сенчук очолював Вижницьку РДА, працював його заступником.






"Я Руслана Івановича знав 30 років, відколи він ще юним прийшов сюди. Є вижниччани, які народжуються у Вижниці і не стають своїми. А він – представник Поділля, зі Старокостянтинова, але став справжнім вижниччанином, - розповідає голова Вижницької райради Михайло Андрюк. - Руслан переїхав сюди після закінчення університету, зустрів тут прекрасну дружину Надійку.

Працював на різних посадах: спочатку вчителем, керував гуртками, об'єднував довкола себе молодь. Пропрацював в органах виконавчої влади з перервами із 2002 по 2019 рік.

З початком великої війни сказав: "Якщо не я, то хто?" І пішов на фронт. Хоча міг не йти, адже мав дуже слабкий зір. Його через це колись навіть не прийняли до суворовського училища. Жив для людей, віддавав їм усього себе".






Деякий час Руслан Сенчук працював керівником туристичного гуртка у Вижницькій гімназії. Умів так зацікавити молодь, що всі учні навперебій прагнули записатися до його гуртка, згадує вчитель фізвиховання Вижницької гімназії Володимир Заярнюк:

"А ще Руслан Іванович дуже любив гори. Обійшов чи не всі довколишні вершини. Він просто закохався у них. От як люди закохуються в море, так він був залюблений у Карпати.

Ніхто навіть не сумнівався, що він добровольцем піде захищати країну. Про те, якою був чудовою людиною, свідчить велика кількість людей на похороні. На жаль, Бог забирає найкращих".







Сестра Світлана Науменюк згадує, що брат був дуже чуйним, добрим, спокійним, турботливим.

"Мій любий, найдорожчий брат. Він умів усім поспівчувати, потурбуватися. Болісно пережив смерть батька. Мама і ми всі його обожнювали. Хоча переїхав на Буковину із рідної Хмельниччини ще в 16 років, але ми постійно зустрічалися на свята. Завжди знаходив хвилинку подзвонити, запитати, як ми", - каже Світлана Науменюк.









Директор Національного природного парку "Черемоський" Роман Єрема познайомився з Русланом Сенчуком ще у 1996 році, коли той прийшов до школи керівником туристичного гуртка.

"Дуже добре пам’ятаю той час, коли його до нас завели у клас, і повідомивши, що у нас відкривається такий туристичний гурток. І хто має бажання, може доєднатися. Записалося багато охочих, нам було дуже цікаво. Фактично усі гірські рятувальники, які є у Чернівецькій області, - це школа Руслана Івановича.

Потім він працював на різних серйозних посадах, але любов до гір ніколи не зникала. Так і з Надею, майбутньою дружиною, познайомився. Їхав сюди потягом "Вижниця-Чернівці", а Надія Йосипівна – додому. Так і познайомилися. Гадаю, Руслан спочатку закохався у наші гори, а вже тоді – майбутню дружину. Він настільки любив Карпати, що навіть, будучи головою РДА, брав участь у пошуково-рятувальних роботах як волонтер. Дуже шкода, що ми сьогодні з ним попрощалися…" - каже Роман Єрема.







Капітан, командир роти протитанкових ракетних комплексів 82 окремої десантно-штурмової бригади Руслан Сенчук майже місяць вважався зниклим безвісти. Днями стало відомо, що він загинув 6 січня 2024 року в районі населеного пункту Роботине.







Родина Руслана Сенчука просить висловити щиру подяку військовому капеланові, волонтерові отцю Василеві Гасинцю за величезну допомогу в пошуках Героя.

Довідка

Руслан Сенчук народився 2 лютого 1972 року в місті Хмельницькому.
Освіта вища - Чернівецький державний університет імені Юрія Федьковича, "Географія", географ, викладач (1994); Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, "Державна служба", магістр державної служби (2009).
1994 - педагог-організатор загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8, м. Хмельницький
1994-1995 - кореспондент редакції Хмельницької обласної молодіжної газети “Ровесник”
1995-1996 - організатор ППЗ Чернівецького центру сертифікатних аукціонів
1996-2000 - начальник Вижницького контрольно-рятувального загону Чернівецької обласної контрольно-рятувальної служби
2000-2003 - командир Чернівецького аварійно-рятувального пункту Калуського воєнізованого гірничорятувального загону
2006-2008 - начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту Вижницької районної державної адміністрації Чернівецької області
2008-2009 - студент Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича
2009-2011 - завідувач сектору внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату Вижницької районної державної адміністрації Чернівецької області
2012-2013 - рятувальник Вижницького гірського пошуково-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління МНС України в Чернівецькій області.
2013-2014 - помічник-консультант народного депутата України Фищука О.Г.
Травень 2015 — призначений заступником голови-керівником апарату Чернівецької обласної державної адміністрації.
29 квітня 2016 року - розпорядженням президента Петра Порошенка призначений головою Вижницької РДА
У липні 2019-го року був звільнений з посади голови Вижницької РДА у зв’язку із закінченням повноважень президента України.






Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
8-02-2024, 21:19
Коментарів 0 Переглядів 5 991


Храм Успіння Пресвятої Богородиці освятили у селі Горішні Шерівці

Чоловіка взято під варту без альтернативи внесення застави
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Ай – яй – яй – напали на рашку. Блог Ярослава Волощука
Сталося щось неймовірне, фундаментальне та неочікуване – піраміда перевернулася догори дригом
«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Стрічку знімали впродовж 10 днів у Карпатах та на кількох локаціях у Чернівцях

Навіщо після 40 років перевіряти очний тиск?– із цими та іншими запитаннями ми звернулися до директорки клініки мікрохірургії ока "Медікус-Чернівці" Анни Віталіївни РИБАРЧУК.

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

"Контінентал Фармерз Груп" стартувала з посівом озимого ріпаку 2025 року врожаю. Першими сівалки зайшли на поля Компанії в Чернівецькій області. Загалом ріпак планують вирощувати на всіх кластерах "Контінентал" на сумарній площі 34,7 тис га. У підсумку структура посівних площ Компанії на новий сезон передбачає 88,8 тис. га під озимі культури, зокрема 40,9 тис. га — під озиму пшеницю та 13,2 тис. га — під озимий ячмінь.

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.