RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


На фото: Голова Путильської селищної ради Іван Повідаш

Низка голів територіальних громад Чернівецької області не подали інформацію про свою зарплатню на запит народного депутата від партії "Слуга народу" Віталія Безгіна.

Про це нардеп розповів на своїй фб-сторінці, передає molbuk.ua



Безгін є головою підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Відтак, він хотів зібрати дані про зарплатню голів громад, щоби з'ясувати, чи існує тенденція щодо "повсюдних захмарних зарплат та премійу місцевому самоврядуванні".

Втім, кілька голів ОТГ йому такої інформації не надали. На Буковині це, зокрема, керівники Сокирянської, Тереблеченської, Неполоківецької та Ставчанської громад. Та найбільше нардепа зачепила відповідь голови Путильської ОТГ Івана Повідаша:

"Топом стала Путильська громада Чернівецької області, яка вирішила, що може відповідати у форматі "спочатку Безгін хай оприлюднить свою". На слабо тут брати не треба. Бо мені точно нема що приховувати. Моя зарплата за 2023 рік згідно з випискою від Апарату ВРУ = 652804.85 грн (54400.40 грн на місяць). Але хамство я дуже не люблю. У Чернівецьку область комітет недарма запланував візит. Найменша прозорість та найгірша робота зі старостами по країні прям самі кличуть. Чекайте в гості", - анонсував Віталій Безгін.

У коментарі molbuk.ua голова Путильської громади Іван Повідаш підтвердив, що справді спочатку відмовився називати нардепові свою зарплату. Мовляв, вся інформація буде зазначена у декларації про доходи.

"Нам телефонували з Чернівецької ОВА і сказали, щоби ми подали інформацію про свою зарплату, мовляв, є відповідний запит народного депутата. А я відповів, що нехай він першим подасть такі дані, от ми порівняємо, у кого скільки. Зрештою, я не зобов’язаний надавати народним депутатам таку інформацію. Хай дивиться мою декларацію, там усе є.

Бо так - на якій підставі? Може, хоче нам підвищити зарплату? Я за. Чи, може, якийсь кримінал шукає? А то - "дайте дані, розпишіть премії". А в мене премій і нема. Отримую 24 тисячі гривень на руки. Це там у великих громадах, може, є високі премії. А от я вже три роки працюю головою Путильської громади (а досі більше 20 років був селищним головою), а премій ще ніхто не давав", - зазначив Іван Повідаш.

Він пообіцяв, що все ж таки надасть необхідні дані. Тим паче, днями вже оприлюднив свою декларацію. Згідно неї, у 2022 році за рік заробив 427 тисяч гривень.

"Та дам я їм усе, дам. Але хай думають трохи про сільські та селищні громади. Бо ті міські, може, й добре живуть. А вони у селах хай подивляться. Ми оце ухвалили бюджет на 7 місяців. А далі не знаю, як будемо виживати. У лісгоспі скоротили спочатку 200 людей, тепер більше 80-ти. І місцева влада на це не може вплинути. Усе - на продаж, аукціон, переробку заборонити. Мой, люди добрі, та ж війна йде, ми й так ледве тримаємося, а тут таке! І так район був на 80% дотаційний, - це при тому, що ще були якісь підприємства, відбувалася рубка дерев. А зараз і того немає. Люди раніше могли хоч за кордоном заробити, а зараз воєнний стан, виїзд заборонений, то й тут немає з чого жити. Ось так і занепаде наша Путила, скоро будемо жити, як на хуторах", - бідкається Іван Повідаш.

Кореспондентці molbuk.ua не вдалося сконтактуватися із Віталієм Безгіним. На своїй фб-сторінці він також підсумував, що "тенденції щодо повсюдних захмарних зарплат та премій в ОМС не існує. Середня місячна оплата праці голови громади (разом з усіма можливими преміями та надбавками) по країні складає 46313 грн".

Також зазначив, що всього в країні 6 встановлених голів громад, що минулого року отримували на місяць більше 100 тис. грн. І немає взагалі голів громад, що отримували більше 150 тисяч гривень, а тим паче більше 200 тисяч гривень.

Раніше molbuk.ua писав про те, скільки за 2022 рік заробив голова Чернівецької громади Роман Клічук.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
26-01-2024, 18:43
Коментарів 0 Переглядів 8 286

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт обладнання
У корпусі на вулиці Головній знаходиться інсультний центр, терапевтичне та реабілітаційні відділення
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Укінці всі охочі мали можливість відвідати майстерклас


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.