RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



Щодня контролери в тролейбусах Чернівців штрафують у середньому по 25 пасажирів, які не оплатили за проїзд. За безквитковий проїзд пасажир отримає штраф у 20-кратному розмірі разової поїздки, тобто 200 гривень.

У Чернівецькому тролейбусному управлінні зазначають, що пасажир має право оскаржити постанову про накладений штраф, пише molbuk.ua.

У тролейбусному управлінні зазначають, що відповідальність за безквитковий проїзд у комунальному транспорті несе пасажир, тому після оплати проїзду потрібно зберегти квиток до закінчення поїздки або ж на вимогу контролера пред’явити підтвердження транзакції на мобільному телефоні.

Як у пасажирів перевіряють оплату за проїзд?

"Контролери працюють щодня на різних маршрутах. Інспекторами покривається від 5 до 8 маршрутів одночасно. Вони мають спеціальні термінали, які перевіряють оплати банківською або транспортною картою. Інформація відображається у внутрішній автоматизованій системі обліку. Якщо оплата здійснюється за допомогою QR-коду або в терміналах самообслуговування, то ми перевіряємо дійсність квитка: дату, час оплати", – пояснює керівниця інформаційного відділу Ксенія Гунчак.

Як можна сплатити штраф за безквитковий проїзд?

Пасажир отримує штраф відповідно до ст. 135 Кодексу України про адміністративні правопорушення у випадку безквиткового проїзду або відсутності підтвердження оплати за проїзд. Штрафні санкції застосовують одразу на місці. Для цього у контролерів є спеціальні номерні квитанції. Тож пасажир може оплатити штраф на місці. Якщо порушник поводить себе агресивно або відмовляється назвати свої дані, контролери мають право викликати поліцію.

Якщо пасажир не сплатив штраф, що далі відбувається?

“У більшості випадків порушники на місці оплачують адміністративне стягнення і отримують відповідні документи про погашення штрафного квитка. Штраф має бути сплачений порушником не пізніше як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу. Із зафіксованих порушень стягнення погашається одразу у 85%. У випадку неоплати у встановлений законодавством термін надсилається до примусового виконання в органи державної виконавчої служби України. Після чого із порушника стягується подвійна сума штрафу”, - зазначають у ЧТУ.

Як оскаржити накладений штраф?

Пасажир має право оскаржити постанову про накладений штраф протягом 10 днів з моменту її отримання. Для цього потрібно звернутися з офіційним запитом на електронну пошту підприємства: trolli1897@gmail.com та підтвердити факт оплати за проїзд. У ЧТУ звіряють усі фактичні дані й надсилають відповідь пасажиру. Також це можна зробити це за номером телефону: 067 112 13 10 (Viber).
Якщо пасажир надіслав документи, які підтверджують оплату адміністративного стягнення, постанова вважається виконаною.
7-01-2023, 12:06
Коментарів 5 Переглядів 10 513

Теги -
Hаписав: Андрій, Коментарів: 0, Новин: 0, 7 січня 2023 14:16
В новині:
Нічого не буде,якщо не платити штраф !
Головне не панікуйте і не називайте своє прізвище і не давайте документ ,а бо ж давайте типа з библиотеки посвідчення.
А з поліцією, сразу називайте ст63 України і до побачення. А ще краще не чекайте ,коли поліція приїде ,а просто їдіть ,куди вам потрібно. Контролери не мають право вас затримувати,а кто захоче хапати за одяг ,тоді можете вільно дати йому легесенько в пику ,щоб не було середньої важкості. Так що ЧТУ,запаритись подавати в виконавчу службу на всіх ,тим паче без рішення суду.
І для початку нехай ваші контролери не ховають бірки ,як ти су ки ,а працюють честно,якщо вибрав таку скотську работу. Їх все одне видно зазделегідь.

Hаписав: Доктор сон, Коментарів: 0, Новин: 0, 7 січня 2023 18:41
В новині:
За все треба платити(за воду,за газ,за проїзд,тощо)

Hаписав: Андрій, Коментарів: 0, Новин: 0, 7 січня 2023 18:57
В новині:
Цитата: Доктор сон
За все треба платити(за воду,за газ,за проїзд,тощо)

Якщо нормальні тарифи ,адекватні ,які можна прирівняти до мінімальної зарплати и прожиткового мінімуму ,то так потрібно платити. А цього немає.Тому допобачення. Чому Клічук їде на мерседесе і не сплачує за користування авто в казну? Чому я маю платити за троллейбус В чому різниця? А з іншої сторони ,за що платити ? Що і так нам належить ? Ми уже все заплатили в податках і за тролейбуси в тому числі Вони наші ,так само ,як газ вода ,світло!

Hаписав: Марія, Коментарів: 0, Новин: 0, 3 травня 2023 13:51
В новині:
Щодня контролери в тролейбусах Чернівців штрафують у середньому пасажирів, НЕ які не оплатили за проїзд, а тих, хто не встиг оплатити. Таке враження, що контролери просто роблять план по штрафам. Система оплати не налагоджена, тому що ніхто не продумав її, напевно тому, що не вигідно. Принцип бумеранга існує. Чекайте!

Hаписав: Тетяна, Коментарів: 0, Новин: 0, 7 жовтня 2023 14:49
В новині:
Розкажу свою історію, як я їхала з Франківська у Чернівці на автовокзал, а там до Сучави і на літак. Вийшла з автобуса на залізничному вокзалі замість автовокзалу, бо перший раз у Чернівцях. Прийшлося сідати на тролейбус. Зразу скажу - в Івано-Франківську плата за проїзд дається водієві. Я зайшла, спитала вартість квитка, водій відповів 10 грн. Я хотіла йому заплатити, та він сказав, що не бере за проїзд. На запитання, як заплатити відповів щось незрозуміле собі під ніс, махнувши рукою в салон. В салоні була жінка-контролер і пасажирка, в якої чомусь не проходила оплата карткою через термінал у контролера. Звісно, я зрозуміла, що оплату прийме саме контролер. Приготувала 10 гривень і сіла. Та коли контролер підійшла до мене, виявилося, що вона не приймає плату за проїзд,а штрафує, а я заєць, який не оплатив проїзд і якого треба штрафувати на 200 гривень. На всі мої виправдовування і приготовані 10 гривень вона не відреагувала ніяк. Якби я знала, що так буде, вийшла б на любій зупинці, а не сиділа б і не чекала, поки до мене підійдуть. Саме прикре те, що вона прекрасно все зрозуміла, бачила,але... їй було головне оштрафувати мене. Я її просила не робити цього, я чесна людина і хотіла оплатити проїзд, а моя вина лише в тому, що я з іншого міста і не зрозуміла, як це зробити. Та намарно... Ось таке моє враження від першого приїзду до Чернівців. Ще хочеться сказати ось що - я б так не змогла на місці цієї контролерки. Для мене це виглядає як грабунок, щоб так вчинити, треба не мати зовсім совісті. Краще б наша влада так корупціонерів ловила, а не чесних людей, які нікуди не тікають. Але цій людині потрібно заробити собі на булочку з маслом, хоч би й таким чином, відбираючи можливо останні 200 гривень, тому що може відібрати.


До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.