RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



Сьогодні, 7 жовтня, Андрія Пишного офіційно призначено головою Національного банку України.

На посаді він змінив Кирила Шевченка, який пішов у відставку за станом здоров'я, пише molbuk.ua



За призначення Андрія Пишного проголосували 209 нардепів. Днем раніше профільний комітет розглянув кандидатуру Пишного та схвалив її майже одноголосно. На засіданні був присутній сам Пишний.

Він зазначив, що його найважливіший пріоритет на новій посаді – розпочати програму з МВФ. Також новий глава Нацбанку підтримує збереження високої облікової ставки на рівні 25%.

Що відомо про Андрія Пишного

Народився 26 жовтня 1974 року у с. Доброводи Збаразького району Тернопільської області

Закінчив Чернівецький державний університет, спеціальність – правознавство (1996 р.), Українську академію банківської справи Національного банку України, спеціальність – банківська справа (2005 р).

1996-2000 – викладач-стажист, асистент кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права Чернівецького державного університету. Паралельно займався юриспруденцією. Спочатку — у власній фірмі, потім — у фірмі "Юрек-Аудит" спільно з Арсенієм Яценюком і Андрієм Іванчуком.

Перейшовши в 2000 році на роботу до Ощадбанку, займав керівні посади в юридичному управлінні, департаменті правового забезпечення.

2003-2007 - перший заступник голови правління Ощадбанку.

У 2005 році Андрій Пишний здобув ще одну вищу освіту – закінчив Українську академію банківської справи НБУ.
Має ступінь кандидата юридичних наук. Його дисертація була за темою: "Правовий статус державних банків України".

Грудень 2004-травень 2005 - виконував обов’язки голови правління Ощадбанку.

2006-2009 – член наглядових рад відкритого акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" та відкритого акціонерного товариства "Державний ощадний банк України".

2007 – перший заступник голови правління ВАТ "Укрексімбанк".

2007-2009 – заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

У 2010 зосередився на партійному проекті Арсенія Яценюка "Фронт Змін", де очолив комітет партійного контролю.
З грудня 2012 року – народний депутат VII скликання від фракції "Батьківщина", перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради.

З березня 2014 року – голова правління АТ „Ощадбанк”. 

За цей час йому вдалося провести модернізацію банку та вивести його на лідируючі позиції серед українських банківських установ. Було модернізовано відділення, впроваджено електронний банкінг Ощад24/7, активізувалася робота щодо повернення проблемних кредитів.

Під керівництвом Пишного Ощадбанк ініціював позов проти російського "Сбербанку" для захисту своєї торгової марки. Міжнародний комерційний суд ухвалив рішення на користь Ощадбанку.

2 жовтня 2020 року наглядова рада Ощадбанку прийняла рішення про припинення з 2 листопада повноважень чинного голови правління Андрія Пишного.
У 2020 році Андрій Пишний не став брати участь у конкурсі на посаду нового голови банку. За результатами відбору керівником Ощадбанку було призначено Сергія Наумова. А у травні 2022 року Наумов запросив Пишного на посаду свого радника.

Також відомо, що у 34 роки Пишний практично повністю втратив слух (зараз йому 47 років). З того моменту банкір зайнявся громадської організації "Відчуй" та допомагає адаптуватися людям із проблемами слуху. Сам він частково втратив слух у 34 роки. Прихильник ідеї інклюзивного суспільства та безбар'єрності.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року. Андрій Пишний увійшов до міжнародної групи "Єрмака-Макфола" із розробки санкцій щодо Росії. Він розробляв пропозиції щодо нових санкцій проти РФ, а також досліджував ефективність уже чинних обмежень.

Нагадаємо, 4 жовтня голова Національного банку Кирило Шевченко подав на розгляд президенту України заяву про відставку. Комітет Ради підтримав призначення чернівчанина Андрія Пишного на посаду голови НБУ.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
7-10-2022, 12:59
Коментарів 1 Переглядів 5 261

Теги -
Hаписав: Валерій, Коментарів: 0, Новин: 0, 11 жовтня 2022 17:04
В новині:
Колеги, будьмо уважні, як кажуть панотці! За кандидатуру Андрія Пишного проголосували 290 нардепів, але аж ніяк не 209, як зазначено у вашому дописі. Шануйтеся, бо ви того варті!


Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Пані Валентина каже, що є велика потреба в кормі для собак і котів


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.