RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Популярний жіночий журнал про моду Vogue написав про подорож до Чернівців і про те, які місця у цьому місті варто відвідати.

Відповідна публікація з’явилась на сайті видання сьогодні, пише molbuk.ua



У своїй статті авторка Валентина Анохіна розповідає про те, де найсмачніше місце у Чернівцях і чому варто поїхати до цього міста у вихідні.

Далі публікуємо текст матеріалу мовою оригіналу:

Як дістатися і де зупинитися

Дорога до Чернівців займає одинадцять годин потягом, якщо ви їдете з Києва. Квитки краще купувати заздалегідь — буквально останні вдалі місця (в обидва кінці) я вхопила за три тижні до подорожі.

За кілька годин до відправлення з’ясувалося, що просіла залізниця між Новоселицею і Мамалигою, тому довелося їхати в об'їзд через Тернопіль і прибути до Чернівців пізніше. До слова, затрималися ми всього лише на годину — проте це зовсім незначне запізнення, особливо коли попереду мінівідпустка й поспішати доводиться хіба що на екскурсію

Як і в будь-якому туристичному місті, в Чернівцях легко знайти житло на будь-який смак. Я вибрала квартиру на Airbnb, щоб відчути себе "місцевою" і провести вихідні самостійно.

Де гуляти і на що дивитися

У Чернівців є прізвисько — "український Париж". І достатньо опинитися на Головній вулиці, зайти на Університетську або в один з десятків провулків біля ратуші, щоб зрозуміти сенс цього порівняння — кожен балкон, кожні двері, кожна арка, ріг будинку і вікно горища проситься в кадр. І тут доводиться зробити вибір — фотографувати кожну цеглину чи спостерігати за всім так, наче ніколи більше цього не побачиш.

Тому, щоб обійтися без паніки (якщо раптом ви теж чутлива людина), рекомендую влаштувати собі персональну екскурсію-знайомство з містом. У Чернівцях є зручний діджитал-путівник — пронумеровані QR-коди з зображенням їжаків, розташовані біля найважливіших пам'яток міста. Перший знаходиться біля ратуші, до наступного вас приведе їжак.

Але якщо ви віддаєте перевагу спонтанності, а не інструкціям, довіртеся власним відчуттям (в Чернівцях складно заблукати) і спробуйте не пройти повз ці місця:

Чернівецький обласний краєзнавчий музей

Краєзнавчий музей — найкращий спосіб дізнатися про історію міста й області, де ви перебуваєте. За символічні 30 гривень у моєму розпорядженні опинилися вільні від відвідувачів зали музею, присвячені становленню Буковини від появи перших поселень до наших днів. З огляду на те, що на сучасний стан Чернівців істотно вплинули відразу румунська, українська, австро-угорська, молдавська, єврейська, російська і навіть турецька культури, відвідування музею вважаю строго обов'язковим. По-перше, це продуктивні 60 хвилин для розширення світогляду. По-друге, потім набагато приємніше і зрозуміліше гуляти вулицями міста — здається, ви знайомі багато років.



Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

Головна визначна пам'ятка, локація для зйомок і неймовірно красиве всередині і зовні місце. Не секрет, що будівля національного університету — головний магніт для туристів. Окрема гордість для України включення центрального корпусу університету до переліку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Сюди потрібно прийти обов'язково, потрапити на екскурсію коридорами і зробити мільйон світлин вежі.



Пішохідна вулиця Ольги Кобилянської

Вулицю Ольги Кобилянської просто неможливо оминути. На ній розташований краєзнавчий музей, тут збираються вуличні музиканти і саме звідси зручно дістатися до більшості центральних пам'яток. Тому пройтися нею і (обов'язково) зупинитися в кількох ресторанах і кондитерських — невід'ємна частина подорожі.



Де їсти

Скажу відверто, поїздка до Чернівців точно не стала для мене гастрономічним турне — я не експериментувала з закладами і не шукала цікаві смакові поєднання. На щастя, удача була на моєму боці: після першого шматочка лазаньї з кабачка і вишневого штруделя на десерт мої рецептори, душа і серце вибрали "Панську гуральню". У підсумку, там же трапився найкращий банош, найкращий салат з буряком і фетою і найкраще обслуговування, за яке відсоток чайових хочеться збільшити втричі.

По десерт, смачну каву і їстівні сувеніри рекомендую заглянути в кав’ярню-бутік "Мантулки". Ніжний інтер'єр у блакитних і пилово-рожевих тонах, великий вибір тортів, тістечок і пиріжків, приємне обслуговування і зручне розташування на вулиці Кобилянської всього за кілька кроках від фаворита вище.

Що везти додому

У цій індивідуальній справі слід керуватися покликом серця і уважно дивитися зусібіч, щоб не пропустити щось цікаве. Після того, як ми опинилися на центральній площі, де проходив медовий ярмарок, зі мною додому поїхали шишки в меду. Чому вони? Тому що це незвично, красиво і доволі смачно, щоб поїдаючи шишки з чаєм, згадувати подорож і планувати наступний візит.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
9-10-2021, 12:01
Коментарів 0 Переглядів 4 821

Теги -

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.