RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


У Чернівцях завершено досудове розслідування "справи педофілів". Двоє чоловіків більше ніж десять років улаштовували оргії з дітьми.

Найстрашніше, що деякі матері самі приводили до них своїх маленьких дочок. Серед жертв були і діти з неблагополучних сімей, і навіть з інтернатів, йдеться у публікації Обозреватель.



Як вийшли на педофілів

Перший сигнал надійшов у поліцію Чернівців у березні 2021 року. Жінка заявила, що побачила в мережі запис насильства над дівчинкою.

Слідчі Чернівецького райуправління поліції, оперативники міграційної поліції ГУНП і кіберполіцейські встановили особу "фігуранта" – ним виявився, за даними наших джерел, 74-річний житель Чернівців Віктор Щербаков.

За квартирою було встановлено спостереження. 2 квітня правоохоронці помітили, що туди зайшла дівчинка-підліток, яку раніше вже бачили в порно, яке передала поліцейським жінка.

До затримання залучили співробітників спецпідрозділу КОРД. Окрім неповнолітньої і власника квартири, там опинився і його 66-річний знайомий. Під час обшуку в квартирі виявили величезну кількість записаних порнороликів із дітьми.


Під час розслідування, яке велося 7 місяців, було виявлено ще більш шокувальні факти.

За даними поліції, власник квартири організував цілий "бізнес": він розбещував і ґвалтував дітей, записував і продавав порно з ними. Жертвам було всього 11–14 років, одна з них – його похресниця.

Причому з мамами деяких дівчаток чоловік був давно знайомий, вони теж були "в темі".

Запанікував після коментарів у соцмережах

Про 74-річного Віктора Щербакова відомо небагато. На своїй сторінці у Facebook (а акаунтів у різних соцмережах у нього кілька) чоловік вказав, що навчався в Івано-Франківському інституті нафти і газу, а працював головним спеціалістом відділу контролю в Чернівецькій облдержадміністрації. У статусі сімейний стан написав, що розлучений.

Сусіди Щербакова по дому намагаються не сказати нічого зайвого. У розмові з журналістами жахаються ситуації і стверджують, що про все дізналися зі ЗМІ. Правда, одна з жінок зізналася, що просто бояться: мовляв, "цих двох суд уже відпускав, а раптом знову вийдуть на волю?"

Справа в тому, що через кілька діб після затримання Щербаков і його спільник дійсно повернулися додому. Незважаючи на клопотання про утримання під вартою, суд встановив можливість вийти під заставу трохи більш як 150 тисяч. Знайти цю суму забезпеченим "стареньким" виявилося неважко.

Однак прокуратура вирішила битися, і апеляційний суд підняв суму застави до двох мільйонів гривень. Так двоє підозрюваних опинилися в СІЗО.

Але за кілька днів до цього, за словами власного джерела у правоохоронних органах, сталася показова історія.

"За ґратами "любителів дітей", м'яко кажучи, не дуже шанують, але вони вже і до цього були налякані. 7 квітня в поліцію подзвонив 74-річний педофіл. Повідомив, що йому потрібно їхати до Шевченківського суду, але він боїться вийти з дому, оскільки в соціальних мережах люди нібито писали про його вбивство. І ось тут він запанікував. Коли ґвалтував дітей, цей "герой" не звертав уваги на сльози, а сам... " – поділився правоохоронець.

За його словами, поліцейські були зобов'язані перевірити сигнал, але біля будинку Щербакова нікого не виявили.

"Чіплявся до дівчаток у коледжі"

Другим затриманим виявився на той момент керівник відділення "Музичне мистецтво" Чернівецького обласного професійного коледжу мистецтв імені Сидора Воробкевича 66-річний Юрій Бозуленко. Раніше він був заступником керівника з виховної роботи.

У місті кажуть, що його сім'я "відома і порядна": дружина і син – кандидати наук.

За словами чернівецької журналістки Галини Єреміци, Бозуленко постійно чіплявся до першокурсниць, яким було від 13 років. А самі студентки розповіли, що викладач нібито часто ділився своїми сексуальними пригодами і фантазіями. За їхніми словами, навіть скаржилися адміністрації, але належної реакції не було: все спустили на гальмах.

За інформацією джерел OBOZREVATEL, до приходу в коледж чоловік працював і в загальноосвітній школі-інтернаті.

За даними слідства, Бозуленко був постійним клієнтом Щербакова: в його квартирі він "бавився" багато разів. У день затримання чоловік був із восьмикласницею.

Майже 90 епізодів страшних злочинів

Офіційно вже відомо про майже 90 епізодів злочинів проти дітей. Неофіційно правоохоронці кажуть, що їх напевно було набагато більше.

"Кількість постраждалих навіть важко уявити. Ситуація ускладнюється тим, що діти самі не звертаються по допомогу: соромно, бояться і так далі. До того ж педофіли не починають свою "діяльність" раптово на старості років. Схоже, що вони цим займалися велику частину свого життя", – зазначив співрозмовник OBOZREVATEL у поліції Чернівців.

Як розповів начальник Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області Руслан Дударець, двоє чоловіків розбещували дітей ще з 2006 року.

Але показання нібито поки дали тільки три дівчинки.

"Незважаючи на таку ситуацію, у нас достатньо доказів провини обох затриманих пенсіонерів, – зазначив Дударець. – Власник квартири ретельно записував їхні протиправні дії: дати, імена дівчаток, суми винагороди за сексуальні послуги".

Всього з комп'ютера Щербакова вилучили близько терабайта інформації, серед яких 54 гігабайти – це фото і відеоматеріали, які за результатами експертизи визнані порнографічними.

74-річному чоловікові інкримінується скоєння 58 епізодів кримінальних злочинів, а його 66-річному спільникові – 29.

Щербакова звинувачують у зґвалтуванні малолітніх (зокрема і повторному, а також скоєному за попередньою змовою групою осіб); сутенерстві; створенні та утриманні місць розпусти з метою наживи (зокрема і з залученням малолітніх); торгівлі малолітніми та їхньому вербуванні для сексуальної експлуатації; сприянні в зґвалтуванні малолітніх; діях сексуального характеру з особою, яка не досягла 16-річного віку, і сприянні їхньому вчиненню; сексуальному домаганні дітей; виготовленні, зберіганні та розповсюдженні дитячої порнографії (зокрема і серед неповнолітніх). За це йому загрожує довічне позбавлення волі.

Бозуленка звинувачують у зґвалтуванні малолітніх, скоєному за попередньою змовою групою осіб; діях сексуального характеру з особою, яка не досягла 16-річного віку, вчинених за попередньою змовою групою осіб, а також поєднаних із наданням грошової винагороди третій особі.

"Якщо не буде, скажімо так, "зовнішнього втручання", то він сяде на 15 років. Але спроби "вирішити питання" робляться", – стверджує наше джерело.

Зазначимо, що остаточну крапку в цій резонансній справі має поставити суд.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
8-10-2021, 13:00
Коментарів 0 Переглядів 13 544

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.