RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Я і трохи музики»: сьогодні відбудеться творчий вечір письменниці та членкині виконкому Чернівців

Сьогодні, п’ятого лютого, у кіномистецькому центрі імені Івана Миколайчука відбудеться творчий вечір чернівецької письменниці Оксани Драчковської.

Під час дійства "Я і трохи музики" авторка читатиме власні твори, також її друзі-музиканти Надія Селезньова, Володимир Фісюк, Богдан Ластівка та Льоша Маркес виконають декілька музичних номерів, пише molbuk.ua



"Назарчик активно допомагає в підготовці"

Вечір приурочений до 50-літнього ювілею Оксани Драчковської. Про цю дату мисткиня висловлюється з притаманними їй гумором та тонкою іронією:

"Не розумію, чому в нас тема віку така табуйована. Часи змінюються. Зараз 50 років – це не такий аж похилий вік, що до нього треба ставитися, як до старості. Я нормально почуваюся і навіть пишаюся, що дожила до свого ювілею в непоганій формі і з певними здобутками".

Вечір складатиметься з кількох блоків. Спочатку пані Оксана зачитає свої оповідання, публіцистику, а також уривок з нового роману, який зараз перебуває на конкурсі. А ще буде поезія.

"Так, буде блок віршів, - зауважує письменниця. – Я трішки соромлюся розповідати про це. Зазвичай всі пишуть вірші в юності, а потім переходять на прозу. А в мене навпаки – почала писати поезію лише недавно".

"Родзинкою" вечора стане сюрприз від синочка пані Оксани Назарчика. Що саме це буде – поки що таємниця. До речі, Назарчик дуже активно допомагає матусі готуватися до дійства.

«Я і трохи музики»: сьогодні відбудеться творчий вечір письменниці та членкині виконкому Чернівців


"Ви собі не уявляєте, наскільки активно, - усміхається мисткиня. – Він навіть не каже "твій вечір", а лише "наш вечір". Дуже переймається всіма питаннями, постійно на зв’язку з моєю подругою Любою Добровольською (радниця голови ОДА з питань культури – авт.), яка взяла на себе організацію вечора. Відсилає їй голосові повідомлення, в яких висловлює своє бачення щодо того чи іншого питання".

"Тут гарно, просторо, сучасно"

Думка влаштувати творчий вечір виникла у пані Оксани спонтанно. Вона поділилася нею з Любов’ю Добровольською, яка з ентузіазмом підхопила ідею.

"Раніше якось комплексувала. Гадала – хто я така, щоби влаштовувати власний творчий вечір? Я що, Марія Матіос, Юрій Андрухович? А потім подумала: у масштабах Чернівців я чи не найтитулованіша письменниця! Скажімо, статуетка "Коронації слова" є зараз одна в місті - у мене. У Юлії Боднарюк є, але вона переїхала до Києва. А ще Best Book Award від Львівського форуму видавців, номінації на "Книгу року"…Тож чом би й не влаштувати творчий вечір вперше за 50 років?" - жартує літераторка.

Місцем проведення дійства з кількох причин обрали оновлений кіномистецький центр.

"По-перше, він доступний для маломобільних людей, - зазначає Оксана Драчковська. – Тут для них облаштований вхід до вбиральні, зали, спеціальні шафки для одягу, бо гардероб у підвалі. Навіть каси інклюзивні, тобто низенькі, щоби людина на візку могла дотягнутися до "віконечка". Також для людей на візках передбачений ряд у глядацькому залі. Єдиний недолік – не прилаштували пандус до сцени. Тобто повної доступності таки немає. Але загалом порівняно з тим, яка ситуація з доступністю в інших закладах культури, - це просто мрія.

Також у центрі гарно, просторо, сучасно. Знаю, що зараз дуже великий інтерес до того, як там усе виглядає. Тож людям буде цікаво це побачити.
Окрім того, ми подумали, що проведення творчого вечора у цьому приміщенні прискорить процес запуску самого центру. І це таки правда. Процес справді "пішов", - зауважує Оксана Драчковська.

Потрапити на дійство можна безкоштовно. Утім, через карантин є обмеження щодо кількості відвідувачів – не більше 150. Також не варто забувати про правила безпеки – носіння масок та дотримання дистанції.

Де: Кіномистецький центр імені Івана Миколайчука (вул. Головна, 140)

Коли: 5 лютого, п’ятниця, 18:00

Довідка

«Я і трохи музики»: сьогодні відбудеться творчий вечір письменниці та членкині виконкому Чернівців


Оксана Драчковська – активістка, журналістка, письменниця та телеведуча.

У 2016 році стала переможницею Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" з п’єсою "Різдво".

У 2018 році – володаркою спецвідзнаки цього ж конкурсу за інклюзивну казку "Зайчик-Нестрибайчик та його смілива мама".

А 2020 року книга "Зайчик-Нестрибайчик та його смілива мама" здобула найвищу нагороду Львівського Форуму видавців Best Book Award.

«Я і трохи музики»: сьогодні відбудеться творчий вечір письменниці та членкині виконкому Чернівців


Авторка повісті "Нянька/Ненька (зі щоденника заробітчанки)", роману "Зілля", низки публікацій на теми культури та інклюзії, зокрема, для газети "Дзеркало тижня".

Веде блог "Зайка на візку" про життя дитини з важкою інвалідністю в українському місті.

Членкиня виконавчого комітету Чернівецької міської ради.

«Я і трохи музики»: сьогодні відбудеться творчий вечір письменниці та членкині виконкому Чернівців


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
5-02-2021, 13:09
Коментарів 0 Переглядів 1 592

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.