RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Особисто вивчаю скандальні земельні справи»: інтерв’ю голови Чернівецької облради – відео

Нещодавно на сесії обласної ради головою депутати обрали Олексія Бойка від Аграрної партії України.

Кореспондентка "МБ" поспілкувалася із новим головою облради про проблеми області та плани на посаді.



"Не існує бюджету, який би влаштовував усіх"

– Якою бачите свою діяльність на посаді голови обласної ради?

– Я бачу свою діяльність надзвичайно активною. Чернівецька обласна рада не повинна займати пасивну позицію, зважаючи на ті проблеми, які є в краї. Це повинна бути узгоджена робота із депутатським корпусом, адже ми працюємо на спільний результат для усіх мешканців краю.

– Які сфери життєдіяльності області, на ваш погляд, заслуговують зараз найбільшої підтримки?

– На мою думку, в наш час особливої уваги заслуговують усі сфери. Та насамперед – соціальний захист, а також медична сфера. Ми активно цим займаємося, адже пандемія внесла колосальні корективи у наше з вами життя. І саме медична сфера потребує зараз значної фінансової та матеріально-технічної підтримки.

– Облрада ухвалила бюджет на 2021 рік. Як би ви його охарактеризували? На що коштів вистачить, а на що їх обмаль чи взагалі немає?

– Варто зазначити, що всі бюджети між собою не схожі. Не існує державного бюджету чи обласного, який би з легкістю приймався чи був самодостатній і забезпечував би потреби всіх галузей. Перш за все на часі фінансування медицини через Covid-19. Тому акцентується більша увага на медичній сфері. Проте ми повинні зробити так, щоби жодна сфера не відчула нестачі ресурсів через наші недопрацювання.

– Звідки плануєте залучати додаткові кошти і на які проєкти?

– Плануємо активно брати участь у різних міжнародних проєктах, це по-перше. По-друге, це вся інвентаризація комунального майна, яке належить громадам області. Також співпраця із об’єднаними територіальними громадами та розширення податкової бази. Ідей є багато, які в процесі дадуть свій результат.

– Попередня облрада була втягнута в земельні скандали та суди з громадами, зокрема з Чернівцями. Що плануєте робити ви?

– Неодноразово чув про ці справи. У них потрібно вникнути. Я особисто вивчаю ці скандальні справи. Відповідні комісії роблять інвентаризацію майна, яке належить обласній раді. Також інвентаризуємо земельні ділянки, аналізуємо договори оренди та судові позови, в яких виступає Чернівецька обласна рада. За результатами роботи комісії ми наведемо лад у цьому питанні, і, переконаний, це буде досить швидко.

– Скандальні рішення ухвалювалися і щодо звільнень та призначень керівників обласних установ. Як це плануєте вирішити?

– Тут нічого вигадувати не потрібно, а варто діяти шляхом, який передбачений чинним законодавством. Якщо вказано, що повинна бути створена відповідна комісія і є відповідні кваліфікаційні вимоги до конкретного претендента, а також якщо він набере певну кількість голосів, то буде призначений на ту чи іншу посаду. Якщо ж є нюанси, що суперечать законодавству, то ні про яке призначення не може йтися. Також буде повний аудит рішень, установ і об'єктів комунальної власності, майна та земельних ділянок.

"Не налаштований продавати комунальні підприємства"

– Чимало соціально-культурних об’єктів у власності облради є збитковими, деякі потребують десятків мільйонів гривень на ремонт і реконструкцію. Що будете з ними робити?

– Рішення будемо приймати за результатами проведеної роботи. Розглянемо бюджети тих чи інших установ, проаналізуємо доцільність штатних одиниць. Однозначно, будемо дослухатися думки депутатського корпусу, трудових колективів.

– На цих об’єктах працює чимало людей. Вони зараз бояться скорочень, звільнень тощо. Як будете діяти?

– Якщо людина фахова, орієнтується в роботі, добре знає свою справу, то за скорочення їй хвилюватися не слід. Якщо ж працівник не виконує свої функції, то будемо ухвалювати відповідні рішення. Єдине хочу сказати, що загалом людям хвилюватися не варто.



– Які комунальні об’єкти плануєте продати, щоби їх якось оживити?

– Я прихильник того, що яке комунальне майно на початок роботи Чернівецької обласної ради 8 скликання є, таким воно і має залишитися для Чернівецької обласної ради 9 скликання. Якщо ж буде така доцільність або ж можливість проведення конкурсів, щоби залучити відповідні надходження, я не виключаю можливого продажу. Проте це все буде зроблено лише після того, як будуть вказівки та рекомендації відповідної комісії облради. Я не налаштований продавати комунальні підприємства, а навпаки. Я за те, щоби розвивати та примножувати їх.

– Ваше обрання дещо розкололо депутатський корпус. Як будете його об’єднувати?

– Вважаю, що воно не "розкололо", а "об’єднало" депутатський корпус. В мене є час та бачення, як консолідувати Чернівецьку обласну раду. Думаю, я здатний до того, щоби об’єднати довкола себе депутатський корпус.

"До своєї зарплати ставлюся цілком спокійно"

– У голови облради і заступників будуть чималі зарплати. Люди не завжди розуміють, чому вони такі. Як будете "відпрацьовувати", щоби громадяни не обурювалися?

–Депутати не отримують зарплатні. Це робота на громадських засадах. Я себе, до речі, вважаю таким же депутатом як і всі, але який організовує роботу Чернівецької облради. Платню отримує керівництво облради та виконавчий апарат. Якщо роботи виконано чимало, то розмір зарплати повинен компенсовувати ті зусилля. Я звик розраховувати свої витрати в межах зарплати, яку отримую. Тому в цілому мені вистачає. І якихось надприбутків я не потребую.

– Вас називають "людиною Василя Козака" – відомого аграрія, голови Сокирянської ОТГ. Які у вас із ним стосунки?

– Із паном Василем Козаком у мене робочі стосунки. Я працював із ним близько 10 років. Він багато чого мене навчив у плані управління.

З досьє "МБ"

Олексій Бойко родом із села Гвіздівці Сокирянського району. Йому 38 років. Має дві вищі освіти. Навчався в магістратурі за спеціальністю "Державне управління" в Національній академії державного управління при Президентові України.

Майже 15 років є державним службовцем. Працював інспектором податкової інспекції, був заступником голови Сокирянської районної ради та районної адміністрації. На посаду голови облради прийшов із посади заступника голови Чернівецької ОДА.

Олексій Бойко двічі був депутатом Сокирянської районної ради.

У 2020 році на виборах до обласної ради Олексій Бойко очолив список кандидатів від Аграрної партії України.

Що у декларації

У 2019 році Олексій Бойко задекларував майже 300 тисяч гривень зарплати на посаді заступника голови Сокирянської райради. Він володіє автомобілем Мitsubishi Padjero 2008 року випуску.

Також у декларації вказав будинок площею 200 квадратних метрів, гараж та земельну ділянку, які перебувають у власності його батьків та дружини.
Дружина Олексія Бойка володіє квартирою в Чернівцях, житловим будинком у Гвіздівцях, двома земельними ділянками та нежитловим приміщенням.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber
Редактор: Анна Семьонова
8-01-2021, 15:53
Коментарів 0 Переглядів 3 683


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!