На Буковині створять гастрономічний туристичний маршрут "Дорога смаку". Розроблятимуть його за підтримки голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука та його радниці Наталії Райлян. Над проєктом уже працює ініціативна група. Очікують, що він стане інструментом підтримки виробників області та стимуляції розвитку сільських територій.
Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua
Аби ознайомити буковинців із такого роду подорожами, днями в області презентували гастрономічний тур Одещиною під назвою "Дорога вина та смаку Української Бессарабії". Цей проєкт є потужним світовим трендом, який дає можливість зберегти і розвинути історичну, культурну, гастрономічну спадщину та зацікавити потенційних туристів того чи іншого регіону. Дорогу включено до туристичних пропозицій багатьох українських та іноземних туроператорів. Створила цей маршрут експертна група у рамках проєкту ЄС "Підтримка розвитку системи географічних значень в Україні".
Учасники заходу побували у віртуальному престурі із реальною дегустацією. Вони побачили основні локації Дороги вина та смаку Української Бессарабії, спілкувалися з їхніми власниками та познайомилися з експертами Проекту ЄС. А в офлайн-режимі учасники престуру мали змогу скуштувати м'ясо, бессарабську бринзу, паштети та продегустувати вино.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram