RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

23 Ср. Мцц. Минодори, Митродори, Німфодори. Прп. Павла печ. Апп. Апелія, Лукія, Климента.

Святі Мучениці Минодора, Митродора й Німфодора


Яке сьогодні свято відзначають за церковним календарем


Святі Мучениці Минодора, Митродора й Німфодора були рідними сестрами та походили з ВіфініїЖиття Святих Мучениць Минодори, Митродори й Німфодори Віфінських(сучасна Туреччина). Змалку вони вирізнялись особливим благочестям. Згодом сестри-християнки вирішили присвятити своє життя служінню Богу.

Вони обрали собі відокремлене місце в пустелі і проводили своє життя в подвигах посту і молитви. Слава про святе життя дівиць скоро поширилася, оскільки за їх молитвам стали відбуватися зцілення хворих.

У той час Віфінською областю Римської імперії керував правитель Фронтон. Він наказав схопити сестер і привести до нього. Згодом намагався переконати їх відректися від Христа, обіцяючи великі почесті та нагороди. Однак святі сестри твердо визнавали перед ним свою віру у воскреслого Господа, відкинувши всі пропозиції правителя.



Розлютившись, правитель вилив свій гнів на старшу з них - Святу Минодору. Свята мужньо терпіла муки і, нарешті, вигукнула: "Господи Ісусе Христе, втіхо серця мого, надіє моя, прийми з миром душу мою!" І з цими словами віддала свою душу Богу.

Через чотири дні привели на суд молодших сестер Митродору й Німфодору. Перед ними поклали для залякування зранене тіло старшої сестри. Мучитель немовби хотів сказати юним дівам: "бачите, що сталось із вашою сестрою: те саме буде й з вами". Він сподівався, що, побачивши знівечене тіло своєї сестри, діви злякаються і виконають його волю.

Сестри плакали над замученою Минодорою, але були непохитні. У них була тверда надія, що їхня сестра вже насолоджується невимовною радістю в небесних оселях і чекає, що й вони, прикрашені такими ж ранами, поспішать постати перед обличчям Господа. Тому, дивлячись на лежаче перед ними святе тіло, вони говорили:

“Благословенна ти, сестро наша: ти удостоїлася мученицького вінця та увійшла в оселі Жениха твого. Помолися ж, Преблага, Господу, Якого тепер бачиш, щоб Він удостоїв і нас прийти до Нього твоїм шляхом.”

Тоді жорстокий правитель піддав катуванням Святу Митродору. Він звелів повісити її і обпалювати її тіло свічками. Так її мучили протягом двох годин. Зазнаючи мук, Свята молилась до Господа, просячи у Нього допомоги. Її зняли з дерева обпалену, як вугілля й мучитель звелів сильно бити її залізними пруттями. В таких муках Святая Митродора, закликаючи Господа, віддала в Його руки свою чисту душу.

Потім підвели третю сестру Німфодору. Перед нею лежали тіла закатованих старших сестер. Фронтон сподівався, що це видовище злякає юну дівчину. Роблячи вигляд, що він жалкує про її молодость і красу, він став ласкаво переконувати її поклонитися поганським богам, обіцяючи високі нагороди і почесті. Свята Нимфодора, відкинувши його вмовляння, розділила долю своїх старших сестер: вона була замучена до смерті ударами залізних прутів.

Тіла святих мучениць хотіли спалити на багатті, але сильний дощ погасив розведений вогонь, а блискавка обпалила Фронтона та його слуг. Християни взяли тіла сестер і з честю поховали близько так званих Теплих вод в Піфіях (Віфінія).

Зараз частина мощей святих мучениць зберігається на Афоні в Покровському Соборі Руського Пантелеймонового монастиря, а рука святої Митродори знаходиться на Святій Горі у монастирі Пантократор.


Святого Павла Послушливого, преподобного Печерського


Святий Павло перебував у Дальніх печерах Києво-Печерської лаври. Після прийняття чернечого постригу в Печерському монастирі преподобний покірливо трудився на найважчих роботах, куди б не посилав його настоятель. Преподобний отець ніколи не байдикував.

Навіть коли святий був вільний, він постійно молився й молов зерно на жорнах, щоб цією важкою роботою втомити своє тіло.

Повну версію православного календаря на 2020 рік можна My Webpage переглянути тут[/url]

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
23-09-2020, 09:00
Коментарів 0 Переглядів 991

Теги -

За донат у сто гривень можна виграти айфон останньої версії.
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт обладнання
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.