RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

«Хто головний контрабандист України?»: Москаль поскаржився Зеленському на бізнесмена з Буковини

Екс-голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль поскаржився президентові Володимиру Зеленському на відомого бізнесмена з Буковини Іллю Павлюка, називаючи його причетним до контрабандних оборудок.

Про це Москаль повідомив на власній сторінці у Facebook, пише molbuk.ua



Екс-голова ОДА зауважив, що минулого тижня Міхеіл Саакашвілі на одному з телеканалів, говорячи про "головного контрабандиста України", "чітко вказав на Іллю Павлюка".

"Який, до речі, пане Президенте, є Вашим товаришем, другом та братом, а також саме тією людиною, яка протягом багатьох років приносила сумки з грошима на розвиток "Студія "95 квартал", була основним спонсором Вашої президентської компанії, а також спонсором Партії "СЛУГА НАРОДУ" на виборах до Верховної Ради України", – написав Геннадій Москаль.

Екс-посадовець цікавиться у президента, чому в нього не виникло запитань, "звідки у людини, яка ніколи ніде не працювала, взялися такі великі гроші, які він роздає наліво та направо?".

"Ілля Павлюк має так зване "поганяйло""Курятник". Це від того, що він колись купив невеличку птахоферму у Чернівецькій області, де було всього 10 курей. Але завдяки контрабандному ввозу курятини з країн ЄС, він через начебто власну продукцію легалізував сотні тисяч тон контрабандної курятини. Також І. Павлюком було засновано три фірми — ТОВ "Букпромсервіс", ТОВ "Вісбо" та ТОВ "Грінтес".

Дані фірми за 2011 рік завезли в Україну контрабанди на суму, що в кілька разів перевищує бюджет Чернівецької області. Водночас, за даними Державної податкової служби України, дані ТОВ сплатили податків до державного та місцевого бюджету в таких розмірах:

ТОВ “Букпромсервіс”, до державного бюджету України – 141 грн. 32 коп., до місцевого бюджету Чернівецької області – 3 грн.20 коп.; ТОВ “Вісбо” до державного бюджету – 180 грн. 09 коп., до місцевого – 2 грн. 49 коп; ТОВ “Грінтес” до державного бюджету – 0,00 грн; до місцевого – 51 коп.

Наразі відомі дев’ять схем незаконного ввезення товарів на територію України.

Одна зі схем, за якою й працює Ілля Павлюк – це підміна інвойсів. Спочатку товар завозиться на ліцензійні склади — це село Дорнешти Сучавського повіту (Румунія), м. Томашів, Люблянського воєводства (Польща), а також ліцензійні склади в Угорщині, Молдові та Придністров’ї . Ліцензійні склади і митниці даних країн оформлюють правильні інвойси, в яких вказується фактичне найменування товару, його ціна та кількість. Але фірми, які належать І. Павлюку, при заїзді на територію України на нейтральній смузі міняють інвойси, в яких, незважаючи на реальне найменування продукції, постійно вказується одна і та сама товарна позиція — гіпсокартон".

В 2011 році, коли я працював на посаді першого заступника голови парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, я направив 50 депутатських запитів та звернень щодо вкрай негативної ситуації на митницях України. В своїх зверненнях до Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, Генеральної прокуратури України, Державної митної служби України, Податкової міліції, я просив зробити дуже просту річ, яка поклала б на лопатки всю контрабанду в Україні. А саме — по наведених мною фактах порушити кримінальні провадження, в ході яких провести звірку розмитнених товарів на території України з митницями Румунії, Угорщини, Словаччини, Польщі, Молдови. Однак цього зроблено не було, і контрабанда як процвітала так і процвітає"
, – написав у своєму зверненні Москаль.



Екс-голова Закарпатської ОДА повідомив також, що раніше на його прохання Антикорупційне бюро Румунії надало йому 50 інвойсів щодо вивезення з Румунії товару фірмами, підконтрольними Іллі Павлюку.

"Частина зазначених інвойсів була опублікована мною на моєму офіційному сайті, однак незважаючи на це – кримінальні справи порушені не були, звірку між митницями так ніхто і не зробив", – повідомив Г. Москаль, зауваживши, що він просить вважати цю інформацію повідомленням про вчинення кримінального правопорушення Іллею Павлюком.

Нагадаємо, Ілля Павлюк – бізнесмен, уродженець Чернівецької області. У розслідуванні Bihus.Info його називають керівником однієї з "тіньових" груп впливу в передвиборчому штабі Володимира Зеленського.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
7-07-2020, 19:39
Коментарів 0 Переглядів 8 609

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Василь Багрій – про масові руйнування та вбивства людей окупантами


«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
Всі за мир, а хто ж за війну? Блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.
ВІДЕО Переглянути все відео

Владислав Заплітний із сестрою створили місце, де люди можуть почуватися затишно

Нещодавно у самому серці Чернівців відкрився новий паб Red Hops! Цей фірмовий заклад від улюбленої крафтової броварні вже став справжнім місцем притяжіння для поціновувачів крафту та гарного настрою. Відкриття пабу супроводжувалося благодійним концертом, на якому виступив відомий гурт "Гуцул Каліпсо". Зібрані кошти, а саме 57150 грн, будуть спрямовані на підтримку тактичної медицини для військових.

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.