RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Карантин – час скасованих весіль та засмучених наречених. Пандемія коронавірусу підкоригувала плани багатьох молодят на Буковині.

Як на пандемію коронавірусу відреагував весільний бізнес - один із найбільш прибуткових в області, та у якому форматі буковинці нині проводять весілля, йдеться у публікації "МБ".



Чимало закоханих пар переносять церемонії розпису. Найчастіше – на літні місяці 2020 року.

"Скасувань шлюбів у нас не було. У нас є перенесення. Шлюби переносяться на дату пізнішу – після карантину. А так, як ми, на жаль, не можемо знати, коли він закінчиться, тож поки переносять на липень-серпень", – повідомила начальниця Чернівецького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Наталія Вишневська.

"На розпис пустили тільки батьків"

Однак є й такі буковинці, які вирішили, що їхньому весіллю навіть пандемія – не завада. Гравець чернівецької футбольної команди "Довбуш" Антон Батрак і його дружина Марія Сас, попри карантин, свого весілля скасовувати не стали.

Щоправда, під час урочистостей молода пара та їхні гості максимально дотримувались карантинних вимог.

"Ми планували, звісно, зробити гарне весілля в ресторані, але через карантин і коронавірус все вийшло зовсім по-іншому, – каже Антон "МБ". – Наш розпис у РАЦСі – це, звичайно, буде нам пам’ять на все життя. Під час цих урочистостей ми були у масках. До кімнати, де реєстрація відбувалася, пустили тільки наших найближчих людей – мам і тат".

Після розпису подружжя з найближчими гостями святкували цей день удома.

"Була тільки сім’я, зібралися ввечері удома. Вийшли із ситуації таким чином, адже всі ресторани зачинені", – пояснив Антон Батрак.

Новоспечене подружжя перед епідемією планувало замовити ресторан для святкування весілля. Однак не встигли.

– Ми збиралися йти домовлятися за конкретну дату весілля. Та вийшло так, що у всіх закладах припинили приймати замовлення через карантин, – сказав він.
Антон не заперечує, що після завершення карантину він з дружиною можуть ініціювати відзначення своєї пам’ятної дати вже у ресторані.

"Далі – як життя покаже. Може, у наступному році відсвяткуємо у повноцінному форматі: коли все дозволять, і ресторани зможуть знову приймати гостей", – додав чернівчанин.

Коли дозволять великі весілля

Про те, коли у Чернівецькій області зможуть дозволити проведення яскравих і традиційних буковинських весіль, днями на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Урядовець сказав, що масові заходи на кількасот гостей дозволять тільки тоді, коли упродовж кількох днів поспіль в регіоні не будуть реєструвати нові випадки коронавірусної хвороби.

Так, на запитання, коли в області дозволять проведення весіль і чи потрібно переносити гучні святкування на наступний рік, Степанов перепитав: "А на скільки чоловік весілля?".

На що голова ОДА Сергій Осачук відповів, що буковинські весілля проводяться і з 500-ма гостями.

"На сьогодні карантин продовжено до 22 червня. При чому, вже є чітко визначені ознаки, коли і до якої міри ми пом’якшуємо (обмеження, - ред.). Мені здається, що якщо буде знижуватися кількість захворілих і зростати кількість одужуючих, і якщо на Буковині декілька днів поспіль буде нуль людей, які захворіли, то після того, я вважаю, ми можемо говорити про масові заходи", – сказав Степанов.





"Але одружуватися треба", – жартома підсумував міністр МВС Арсен Аваков.

Як весільний бізнес переживає епідемію

Микола Щербина, ведучий свят (“Тамада, що не набридає”):

"Від початку епідемії мені довелося відмінити вже дев’ять весіль. Серед них є і весняні, і літні. Скасовують ці свята, бо досі невідомо, чи працюватимуть, скажімо, влітку ресторани. Тому молодята не ризикують, а дехто переносить святкування вже на наступний рік.

 У масках і без гостей: як на Буковині проводять «карантинні» весілля


На жаль, від початку березня клієнти цікавляться моїми послугами, а також послугами моїх колег, все менше і менше. Наразі зацікавленість у послугах ведучого свят, навіть з перспективою на майбутнє, впала в рази. Якщо порівняти ситуацію з весільним бізнесом зараз і з докарантинним періодом, то раніше, звісно, пропозиції щодо свят надходили до мене значно активніше.

Однак є і винятки. Приміром, учора до мене звернулись молодята, з якими у нас була домовленість про проведення весілля. Я вже, було, подумав, що вони хочуть відмовлятися від послуг ведучого через карантин. Та як виявилося – вони поцікавились, чи в мене є вільні дати на наступний рік. Я відповів: вибирайте будь-яку!

Нинішні реалії з відсутністю "весільних" заробітків, звісно, змусили мене "переключитися" на інший вид діяльності. Розуміючи, що весільний бізнес цього року не буде прибутковим, нині обрав за пріоритет сферу торгівлі. Зрештою, цим бізнесом, а також іншими видами діяльності я займався і до епідемії.
За проведенням весіль та свят, звичайно, вже засумував. Та не опускаю руки і не впадаю в депресію. Зважаючи на те, яка зараз склалася ситуація в Україні та світі, я розумію, що весільна справа нині не зовсім доречна".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
31-05-2020, 17:56
Коментарів 0 Переглядів 6 116

Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!