RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як бізнесмени допомагають боротися Буковині із коронавірусом


На боротьбу з коронавірусом потрібні величезні кошти. Їх в Україні, і зокрема у Чернівцях, не вистачає. Тож заможних людей просять допомогти.

Як вони це роблять, йдеться у публікації "Молодого буковинця".




Деякі підприємці справді взялися активно допомагати боротися із коронавірусом на Буковині.

Підприємство "Ната Люкс" перепрофілювалося з пошиття спідньої білизни на пошиття масок. Вже пошило кілька тисяч масок. Тисячу масок роздали лікарям міської лікарні №1 і далі планують це робити.

"Наразі працюємо з підприємцями міста, щоби забезпечити тих, хто працює. Щодня шиємо у середньому дві тисячі масок. Але попит є значно більший. У роздріб зараз не працюємо, намагаємося забезпечити потреби наших підприємства", - каже власник Олександр Побережний.

Основна перевага цих масок – що вони багаторазового використання, їх виготовляють з трикотажу. Щільність такої маски значно більша, ніж марлевої маски, тож її можна прати.

Олександр Побережний каже, що, часто до нього звертаються підприємці, які замовляють маски, щоби просто роздати. Тож їхні маски вже відвезли підприємці у Вижницький та Заставнівський райони.

"Збільшити кількість пошиття масок немає можливості, - пояснює Олександр Іванович. - У мене половина працівників, це люди пенсійного віку. І їх вирішили на роботу не виводити, щоби не ризикувати їхнім здоров'ям. Маска коштує 10 гривень. Працюємо практично з нульовою рентабельністю, бо не збираємося на біді заробляти. Хочемо лише допомогти тим, хто бореться за наше життя та здоров’я".



Власник готелю "Мрія" Руслан Цаплюк запропонував віддати свій готель для самоізоляції тих, хто повертається з-за кордону.

"Я колись працював лікарем і розумію, що таке інфекція, - каже пан Руслан. - Призупинив роботу готелю до Великодня, бо більшість людей доїжджали з сіл. Тож доки він пустує, там могли би жити люди, які приїхали з-за кордону. В готелі є 30 номерів. І всі їх готовий віддати, щоби люди були на карантині. Адже зараз дуже багато людей повернулися з Польщі, Італії, Німеччини".

Руслан Цаплюк хотів, щоби людей на карантині контролювали працівники СЕС. Але нарікає, поки що ніхто з влади з цього приводу не звертався. А люди вже просять допомоги.

"Мені вже телефонували люди і питали, чи можна поселитися у готелі на карантин. Розповідали, що повернулися з-за кордону, хотіли би бути на самоізоляції, але вдома такої можливості немає, - продовжує Руслан Цаплюк. - Хтось живе разом з батьками, у когось діти малі, у когось брат, чоловік чи дружина повертається. Свідомі люди готові піти на самоізоляцію, але не мають де. Я не можу сам цих людей прийняти. Хотів, щоби вони були під контролем СЕС, щоби контролюючі органи знали, кількість людей, які приїхали".

Бізнесмен Володимир Жаровський допоміг Буковині закупити важливі матеріали для лабораторного центру. Це дозволить провести близько тисячі потрібних аналізів. Підприємець запевняє, що на цьому його допомога не припиниться.

"Зв’язався з нашим головним санітарним лікарем Наталією Гопко. Вона сказала, що конче необхідні купити матеріали для лабораторії. Їх критично не вистачало, - розповідає Володимир Жаровський. - Розповіла, що у них є договір з однією компанією на доставку матеріалів, але якщо вчасно не проплатити коштів, то їх не буде. Ми прийняли рішення негайно відреагувати на цю ситуацію і допомогти, бо лабораторія це наразі найголовніше.
Ми також зв’язувалися з компаніями у Китаї з приводу апаратів штучної вентиляції легень. Дізнавалися, де можна купити медичні халати. Все це плануємо купити. Люди повинні допомагати і я знаю, що багато бізнесменів готові це зробити, щоби впоратися з проблемою, яка нас зараз спіткала".

Клуб підприємців Буковини складається з 28 найуспішніших підприємств краю. Тут одноголосно вирішили допомагати місту боротися з коронавірусом.
Закуповують міській лікарні №1 те, що найбільш необхідно. А перелік виявився чималий.

"Спілкуємося з адміністрацією лікарні, що найнеобхідніше, те і купуємо, - каже виконавчий директор "Клуб підприємців Буковини" Оксана Лелюк. - Купуємо щось кожного дня. Хоч немає якихось суттєвих покупок, але це різні речі і їх багато, без яких у лікарні складно працювати, особливо у період поширення інфекції. Наприклад, придбали дозатори для рідини, яка дезінфікує, бочки для дезінфекції халатів тощо. І це не завершення, бо найближчим часом отримаємо медичний одяг і роздамо його лікарям. Та й надалі будемо допомагати по потребі різним медзакладам. Ми всі у цій ситуації повинні згуртуватися".


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
29-03-2020, 19:28
Коментарів 0 Переглядів 3 653

Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!