П’ятниця, 23 травня 2025

Рецепт східного плову із булгуру

Новини Чернівців / новини
1 580
0
Рецепт східного плову із булгуру

Східний плов із булгуру

Інгредієнти:



Булгур 1,5 склянки

Куряча грудка 300 г

Солодкий перець 1 шт.

Гриби (печериці) 200 г

Морква 1 шт.

Зелений горошок 100 г

Цибуля червона 1 шт.

Рослинна олія 50 г

Масло 30 г

Чебрець 3 гілочки

Сіль за смаком

Каєнський перець дрібка

Кінза чи петрушка пучок

Приготування:

У каструлю наливаємо три склянки води та ставимо на плиту закипати. В окріп насипаємо булгур, солимо та варимо на повільному вогні під кришкою протягом 20 хвилин.

Поки крупа вариться, підготуємо овочі. Цибулю очищаємо від лушпиння, миємо та довільно подрібнюємо. Нарізаємо маленькими шматочками курячу грудку. Перець ріжемо соломкою. Моркву натираємо на тертці, а гриби кришимо.

Наливаємо в сковороду олію, розігріваємо. Злегка обсмажуємо цибулю та моркву. Додаємо курку, гриби та смажимо протягом 10 хвилин. Саме час додати горошок, чебрець та перець. Перемішуємо суміш і тушкуємо ще три хвилини під закритою кришкою.

До овочево-м’ясної суміші додаємо варений булгур. Перемішуємо інгредієнти й тримаємо на невеличкому вогні ще дві хвилини. Вимикаємо плиту, додаємо шматочок вершкового масла. Залишаємо плов на 10 хвилин.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують