RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Пригощав отруєною кавою: у Чернівцях засудили групу, яка нападала на пасажирів таксі

Це кримінальне провадження розпочалося ще у липні 2016 року. Були затримані двоє осіб: Юрій Бойтель, 1964 року народження, уродженець Сторожинеччини, неодноразово судимий, та чернівчанка Людмила Щербак, 1972 року народження, яка теж була раніше судима.

Про це йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".



Вдавав таксиста і грабував

Досудовим розслідуванням встановлено, що перший з них вступив у злочинну змову з останньою й разом вони розробили план нападів для заволодіння чужим майном. Для цього засуджені придбали сильнодіючі речовини, які впливають на свідомість людини і є небезпечними для життя та здоров’я, є отруйними у перевищеній дозі. Такі "коктейлі" виготовляла Людмила Щербак, а її компаньйон застосовував їх на практиці. Для цього Юрій Бойтель використовував різні автомобілі під виглядом водія служби таксі.

Як правило, перший успіх заохочує. Отже, 1 липня 2016 року Юрій Бойтель на легковику марки "Опель Аскона", на який було прикріплено шашку "таксі", пізно вночі зупинився біля залізничного вокзалу у Чернівцях. Невдовзі з інтерактивного клубу вийшов чернівчанин Микола Л. Будучи напідпитку, він вирішив скористатися послугами таксі, тим паче, що водій сам йому це запропонував. Більше того, пригостив кавою, яку приніс з бару "У Петровича". Коли пасажир вирішив покурити й вийшов з машини, Бойтель непомітно влив тому в стаканчик якусь рідину. Далі, дорогою додому, Микола Л. на площі Центральній попросив водія зупинитися, бо мав намір зняти гроші з банкомату.

Отримавши 4 000 гривень, поїхали далі. І тут пасажир втратив свідомість. Бойтель обшукав жертву й знайшов 4 800 гривень та 15 доларів. Після цього відвіз пограбованого до його помешкання на вулиці Героїв Майдану й передав дружині.

Другою жертвою злочинця став мешканець Кам’янця-Подільського Андрій Г. Дорогою знайомий сценарій: кава, доливання отрути, втрата свідомості. Цього разу Юрій Бойтель розжився на 1 400 гривень, золоту обручку вартістю 4 000 гривень, золотий ланцюжок вартістю 18 000 гривень, золотий хрестик вартістю 4 000 гривень, мобільний телефон вартістю 1 200 гривень. Тіло пасажира Бойтель без докорів сумління викинув на одній з нічних вулиць Чернівців.

Через місяць, а саме 9 серпня 2016 року, опівночі, "таксист" запросив двох пасажирів – Петра Ч. з Верховинського району Прикарпаття та Радіка О. з Новоселиччини. На цей раз у машині була й Людмила Щербак. Дорогою пригостили пасажирів кавою, застосувавши рідину. Як наслідок, заволоділи коштами майже на 25 000 гривень. Після цього без свідомих пасажирів викинули у безлюдному місці.

Найбільший же "улов" чекав Бойтеля 3 вересня 2016 року , коли він опівночі зустрів на вулиці Комарова захмелілого Романа П. Чергова порція "зілля" – й той опинився в "нокдауні". Грабіж приніс зловмиснику майж 110 000 гривень. Лише годинник Романа П. із позолоченим корпусом вартував 80 700 гривень.
На проспекті Незалежності Бойтель познайомився з Василем Н., що був напідпитку. Він зателефонував до Людмили, щоб та принесла отруйну речовину. Після успішної для них операції з "наваром" в 6 025 гривень вони втекли, а потерпілий помер.

Лише одній людині вдалося уникнути нападу. Це був Едуард К., який повідомив Бойтелю, що планує купити машину. Довідавшись про це, останній зрозумів, що у любителя гри в гральні автомати мають бути чималі гроші. Та в останній момент напад не вдався, бо Едуард вийшов з інтерактивного клубу й кудись зник. Нападник не зумів його віднайти.

Загалом 200 тисяч наживи

Після вживання "кави" померли Роман П., Іван Х. та Василь Н. Всього ж на рахунку групи – дванадцять нападів, які принесли їй майже 200 тисяч гривень наживи.

Кримінальне провадження днями завершилося у Першотравневому райсуді. Згідно з вироком, Юрій Бойтель засуджений на довічний термін, а Людмила Щербак – до 12 років позбавлення волі. Бойтель свою вину визнав, але сказав, що Людмила не причетна до скоєних ним злочинів.

Жінка ж в останньому слові повністю заперечила свою вину. У неї є дочка-студентка та батьки-пенсіонери.

– Цей вирок буде оскаржено у вищих судових інстанціях, – коментує адвокат Іван Марковський. – Докази свідчать про те, що моя підзахисна Людмила Щербак не брала участі в нападі по восьми епізодах й не знала про них. Майно ж в результаті розбою, не отримувала. Безпідставними також є звинувачення її щодо западіяння смерті Василю Н. та Івану Х. Дані судмедекспертизи свідчать , що вони померли від рвотних мас, а клофелін в крові не був виявлений.

"До речі, перебуваючи в слідчому ізоляторі, моя підзахисна отримала тілесні ушкодження від іншої камерниці, причому металевим шворнем у присутності працівників СІЗО. Цей випадок досі не розслідуваний. Як і те, що деякі офіцери поліції, з метою отримати покази від затриманої, вдавалися до фізичного насилля", – зауважує адвокат.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Василь Гринюк
7-03-2020, 16:55
Коментарів 0 Переглядів 6 551

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.